Delegacija NS IPA Srbije u Crnoj Gori

Дана 05.06.2021. године у организацији ИПА Секције Црна Гора у Чању, одржана је међународна конференција на тему „Полиција и пандемија Ковид 19“. Учешће у раду, поред преставника ИПА Секција Пољске, Румуније, Северне Македоније, БиХ, Русије и Секције у оснивању Албаније, узела је и делегација НС ИПА Секције Србије, коју је предводио Александар Барић – члан управног одбора НС ИПА Србије.
Свака делегације је имала кратко излагање на задату тему, презентирајући начин рада и поступања кроз облик полицијске професије и пројекта полиције у локалној заједници против светске пандемије. Размењена су искуства и проблеми у раду са којима су се сусретали током протеклог периода. Светски мото ИПА „Служба кроз пријатељство“ и у тешким тренуцима се показала у најбољем светлу кроз разне облике донација заштитне опреме свим полицијским службеницима без обзира на пол, веру и припадност.
Представник НС ИПА Секције Србије је у свом кратком излагању предочио искуства у Републици Србији у борби против пандемије, тренутну епидемилошку ситуацију, велике донације у вакцинама земљама у окружењу, велики број вакцинисаног становништва и др.
Такође, истакнуто је и формирање Клуба дама НС ИПА Србије, јединственог у свету у свом постојању у великој ИПА породици, те је том приликом, упућен позив свим дамама из Секција у окружењу за учлањење у исти јер ИПА не познаје границе.
Захвалили бисмо се овом приликом ИПА Секцији Црне Горе, којој је НС ИПА Србија била ментор за улазак у највећу полицијску породицу ИПА на одличној организацији међународног семинара и пожелели бисмо пуно успеха у даљем раду и сарадњи двеју ИПА Секција.