NS IPA SRBIJA DONIRALA ZAŠTITNU OPREMU VOLONTERIMA HUMANITARNE ORGANIZACIJE „BANKA HRANE“

Dana 30.4.2020. godine, predsednik NS IPA Srbije prof. dr Nebojša Pantelić, posetio je prostorije humanitarne organizacije „Banka hrane“ i svim volonterima podelio zaštitnu opremu (zaštitne naočare, maske i rukavice) za zaštitu od korona virusa (kovid-19).

Tom prilikom, Milan Mratinković, predsednik humanitarne organizacije „Banka hrane“ je istakao da ona postoji od 2006. godine i da je punopravna članica Evropske asocijacije Banaka hrane (FEBE) i jedina u regionu. Od početka postojanja bori se protiv najtežeg oblika siromaštva, te joj je primarna delatnost pomoć socijalno ugroženom stanovništvu, u svakom njenom obliku. Sarađuje sa 200 organizacija svakodnevno. Posebno je istakao da oko 500.000 gladnih trenutno postoji u Srbiji, a da se oko 250.000 tona hrane  godišnje baci i da je njihova namera na kojoj svakodnevno rade, da barem pola ljudi ima svakodnevno jedan visoko nutritivan obrok.

Ova humanitarna organizacija svakodnevno pripremi oko 2000 prehrambeno higijenskih paketa od 16 namirnica za pomoć najugroženijim pojedincima (roditeljima dece sa posebnim potrebama, osobama sa invaliditetom, samohranim majkama, penzionerima i dr.).

Predsednik humanitarne organizacije Milan Mratinković sa saradnicima, zahvalio se predsedniku NS IPA Srbije prof. dr Nebojši Panteliću na   donaciji koja im je bila neophodna za rad i istakao spremnost za saradnju u pružanju pomoći i pripadnicima policije, kojima je potrebna.

NS IPA Srbija će i u narednom periodu pratiti aktivnosti onih organizacija koje svakodnevno doprinose boljem životu u zajednici i dati im svoju punu podršku u daljem radnju i međusobnoj saradnji.