DONACIJA BOLNIČKE OPREME KLINICI ZA INFEKTIVNE I TROPSKE BOLESTI (UKCS) U BEOGRADU

Dana 15.2.2022. godine od strane NS IPA Srbije uručena je donacija bolničke opreme (dušeci, jorgani, čaršafi, komplet posteljina, jastuci i druga potrebna prateća oprema) za 200 kreveta Klinici za infektivne i tropske bolesti (UKCS) u Beogradu. Donaciju su primili  prof dr Goran Stevanović, rukovodilac Klinike i Milka Čehić, glavna sestra.

Takođe, u skladu sa odlukom UO NS IPA Srbije, prof. dr Goranu Stevanoviću je uručen orden „Najbolji lekar“ i zahvalnica za „Požrtvovanost u očuvanju zdravlja građana Republike Srbije“. Za medicinsko osoblje i ustanovu u znak zahvalnosti uručena je plaketa NS IPA Srbije.

Glavnoj sestri Milki Čehić, kao predstavnici medicinskih sestara i ostalog medicinskog osoblja, uručena je zlatna medalja NS IPA Srbije za iskazanu hrabrost u borbi protiv Kovida-19.

Dobitnici nagrada su se u svom obraćanju zahvalili NS IPA Srbije što je prepoznala njihov rad i trud u borbi za svačiji život i što će im ova donacija mnogo pomoći u lečenju bolesnika koji leže na Klinici za infektivne i tropske bolesti (UKCS) u Beogradu.

NS IPA Srbije i Health Care Company čiji je vlasnik i Supporter Regije Podunavlje, Ivan Savić, koji je obezbedio donaciju, uvek misle na sve građane i uvek će biti uz njih kada je najteže i kada je to najpotrebnije.