DELEGACIJA IPA SEKCIJE ALBANIJE U OSNIVANJU POSETILA KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKI UNIVERZITET

Dana 12.6.2020. godine u organizaciji mentora NS IPA Srbije, delegacija IPA Sekcije Albanije u osnivanju, posetila je Kriminalističko-policijski univerzitet u Beogradu. Delegaciju su predvodili general Bilbil Derviši, pomoćnik direktora Policijske akademije u Albaniji i prof. dr Nebojša Pantelić, predsednik NS IPA Srbije.

Policijske službenike iz različitih organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije, kao i mlade policajce i policajke, koji su tek završili Policijsku akademiju u Albaniji, dočekali su prorektor za međunarodnu i interinstitucionalnu saradnju, prof. dr Saša Mijalković i studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Članovi delegacije su imali priliku da se upoznaju sa načinom rada i funkcionisanja Kriminalističko-policijskog univerziteta, kao i da razgovaraju o mogućnostima buduće saradnje u različitim oblastima. Gostima je predstavljena Memorijalna soba „Rodolf Arčibald Rajs“ i Biblioteka.

Na kraju sastanka, gosti su zahvalili na prenetim pozitivnim iskustvima u razvoju Kriminalističko-policijskog univerziteta, za koje su naglasili da će im biti dragoceni u reformi Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije i njihove Policijske akademije. I gosti i domaćini su došli do zajedničkog zaključka o mogućnostima za razvoj i unapređenje saradnje. Posebna zahvalnost upućena je NS IPA Srbiji na organizaciji ove posete i njenom značaju.