HUMANOST NA DELU

IPA Regija Podunavlje se od početka pandemije i proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, aktivno uključila u pomoć najugroženijem delu stanovništva na teritoriji Smedereva, kao i kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije i Okružnog zatvora u Smederevu.

Do sada je IPA Regija Podunavlje pomogla 5 najugroženijih porodica sa malom decom, od kojih su 4 porodice izbegle sa Kosova i Metohije 1999. godine, a 3 od tih porodica su smeštene u izbegličkom kampu u Maloj Krsni. Svaka porodica ima od 2 do 4 deteta uzrasta od 6 meseci do 9 godina i uglavnom su bez ikakvih primanja ili samo sa dečjim dodatkom, jer su roditelji nadničari ili bez posla.
Pomoć je opredeljena za ove porodice u saradnji sa Bojanom Teofilovićem, predsednikom Skupštine grada Smedereva, obzirom da on najbolje poznaje njihovu situaciju, a sastoji se u kupovini „Pampers“ pelena, vlažnih maramica, mleka i drugih osnovnih namirnica za ishranu dece i njihovih roditelja.

Pomoć kolegama se sastojala u donaciji alkohola i maski za lice. Ukupno je donirano preko 30 litara alkohola i preko 150 maski, a pomoć je uručena Saši Obradoviću, načelniku Odeljenja policije, Andreju Lukiću, načelniku Odeljenja saobraćajne policije, Milanu Ristiću, komandiru OZVS, Goranu Pavloviću, upravniku Okružnog zatvora i Dejanu Andrejeviću, zameniku načelnika Vojnog odseka u Smederevu.

Ovim gestom IPA Regija Podunavlje ponovo je potvrdila svoj humani karakter i odličnu saradnju sa kolegama iz Okružnog zatvora, vojske i lokalne samouprave. O izvrsnoj saradnji sa kolegama iz MUP-a koji su uglavnom članovi naše organizacije ne želimo trošiti reči.

Takođe, predsednik Regije sa rukovodstvom je 24 časa na raspolaganju starijim osobama, koje ne mogu izaći u kupovinu ili do banke, za vršenje i tih usluga u njihovo ime, što je i objavljeno na fejsbuk profilu.