Poziv Instituta Zakonodavstva i upravljanja IPA Sekcije Rusija

IPA Sekcija Srbije, dobila je i zvaničan poziv, upućen predsedniku IPA Sekcije Srbije, Dr Pantilić Nebojši, sledeće sadržine:

„U razvijanju daljnjih dogovora o saradnji između Instituta zakonodavstva i upravljanja Sveruske policijske asocijacije sa Internacionalnom policijskom asocijacijom – Sekcija Srbija, potpisanog u martu 2013. godine, predlažemo Vam, po našem mišljenju, sledeći važan pravac saradnje:
Od 22. juna 2015. godine, u Rusiji je stupila na snagu saglasnost između vlade Ruske Federacije i vlade Republike Srbije o zajedničkom priznavanju i ekvivalentnosti dokumenata o obrazovanju i naučnim stepenima od 22. marta 2013. godine.
Sa usaglašavanjem se ustanovljava uzajamno priznavanje i ekvivalentnost dokumenata o opštem obrazovanju i diplomama o profesionalnom i visokom obrazovanju, izdatim u obrazovnim ustanovama R.F. i R.S.
Na taj način su visoke obrazovne ustanove Rusije dobile mogućnost da primaju građane Srbije, koji su završili ili se obučavaju na visokim obrazovnim ustanovama u Republici Srbiji k sebi na obrazovanje, po uslovima predviđenim za građane Ruske Federacije i sa izdavanjem državnih diploma Ruske Federacije o visokom obrazovanju.
Molimo Vas, obratite pažnju na projekat organizacije saradnje za dobijanje diploma ruskog visokog obrazovanja za građane Srbije po jurisprudenciji-pravu ili menadžmentu između Vaše obrazovne ustanove – Internacionalnom policijskom asocijacijom – Sekcija Srbija i Institutom zakonodavstva i upravljanja sazdanim Ruskom sekcijom Međunarodne policijske asocijacije (IZU VPA).
U okviru realizacije projekta, predlažemo da se Internacionalna policijska asocijacija – Sekcija Srbija obaveže da sakupi studente za IZU VPA i obezbedi rad sa studentima (pri neophodnosti) srpskih specijalista koji vladaju ruskim ili engleskim jezikom…“

Celokupno pismo i poziv za studiranje na Institutu Zakonodavstva i upravljanja možete pogledati OVDE

Navedeno biće do daljeg postavljeno i u zvaničnim popustima IPA Sekcije Srbije, u delu Edukacija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *