KARAVAN PRIJATELJSTVA

Nacionalni moto klub Internacionalne policijske asocijacije Srbije i Moto klub „Bezbednost“ su u periodu od 11.6. do 13.6.2021. godine, bili u poseti IPA Sekciji u osnivanju Albanija – IPA Regiji Skadar. Cilj ove posete je bio promovisanje ciljeva i ideje IPA čiji je moto „SERVO PER AMIKECO“ („Služba kroz prijateljstvo“), poštovanja strukovne saradnje i lepote prirode zemlje domaćina. Put do Albanije išao je preko Crne Gore i kanjona Morače…
U ovom događaju učestvovalo je 60-tak motociklista, što do sada nije bilo viđeno u Albaniji, kojom prilikom je MUP-a Republike Albanije preduzeo sve neophodne mere bezbednosti, koja se ogledala u policijskoj pratnji sa velikim brojem patrolnih vozila, motorima i helikopterom. Takođe, bilo je obezbeđeno i vozilo hitne pomoći koje je pratilo kolonu od početka do kraja događaja. Povratak je bio preko Republike Severne Makedonije.
Sve pohvale i čestitke za domaćine ovog događaja upućujemo Skender Dodi, predsedniku IPA Sekcije Albanije u osnivanju, Ardianu Zagonjoriju, IEC delegatu i Edri Beci, predsednici IPA Regije Skadar.
Posebnu Zahvalnost za organizaciju i realizaciju „Karavana prijateljstva“, upućujemo MUP-a Republike Srbije – Upravi granične policije, MUP-a Crne Gore, MUP-a Republike Albanije i IPA Regiji Ohrid.

https://www.kurir.rs/planeta/3710523/srpski-bajkeri-osvojili-albaniju-ruse-stereotipe-i-razvijaju-saradnju-u-ipa