VISOKA DELEGACIJA IPA ŠVEDSKE U POSETI NS IPA SRBIJE

U periodu od 9. do 12.9.2019. godine u poseti NS IPA Srbije, nalazila se visoka devetočlana delegacija IPA Sekcije Švedske, koju je predvodio Ivan Sokolovski, potpresednik IPA Švedske i kandidat za predsednika.

Delegacija je sačekana na najvišem nivou, kojom prilikom im je omogućeno da po želji posete SAJ-a MUP-a Republike Srbije, turistički obiđu Beograd, održe sastanke sa predstavnicima NS IPA Srbije i dr.

IPA Sekcija Švedska je uvek davala punu podršku aktivnostima NS IPA Srbije na svetskom nivou, što će činiti i u narednom periodu, kako je to i kroz razgovore posebno istaknuto. Delegacija je prilikom posete SAJ-a imala priliku da razgovara sa komandantom, pukovnikom Spasojem Vulevićem i njegovim saradnicima, da obiđu bazu SAJ-a, učestvuju na Svetskom takmičenju u gadjanju koje je bilo u toku, a čiji je domaćin upravo bila SAJ-a i na kojoj je učestvovalo preko 1200 strelaca, da obiđu izložbu opreme i naoružanja i posete spomenik poginulim pripadnika SAJ-a na dužnosti, gde su odali počast. Pored domaćina, kao gosti su bili i predstavnici komande Žandarmerije.

Tom prilikom, delegaciji je uručena plaketa SAJ-a i u njihovu čast je organizovan svečani ručak.

Predsednik Pantelić je uručio plaketu NS IPA Srbije komandantu pukovniku Spasoju Vuleviću, koji je uzvratio knjigom posvećenom SAJ-a MUP-a Republike Srbije.

Takođe, visoka delegacija je posetila i N.C. „Makiš“, gde im je od strane predsednika akademika prof. dr Nebojše Pantelića, uručena plaketa NS IPA Srbije i specijalan komplet figura najznačajnijih ličnosti srpske istorije, kulture i tradicije.

Gosti su u znak zahvalnosti domaćinima otpevali tradicionalnu švedsku pesmu

Share/Podeli