V prednovogodišnja humanitarna IPA proslava

Dana 21.12.2019. godine, u organizaciji šest Regija NS IPA Srbije, koju čine Regije Pirot, Niš, Priština, Pomoravlje (Jagodina), Zaječar i Kruševac , u Zaječaru, u hotelu Srbija TIS, održana je 5. po redu humanitarna proslava, gde su pomenutom prilikom prikupljana sredstva za pomoć Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak” iz Zaječara.

NS IPA Srbija, Regija Zaječar, je ovom prilikom ugostila oko 200 policijskih službenika, članova Internacionalne policijske asocijacije iz Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, kao i sa teritorije Republike Srbije, kojom prilikom je posebna čast domaćinu, Regiji Zaječar, bila da ugosti predsednika IPA Secije Rumunije, gospodina Olaru Florina, koji je po prvi put nakon izbora i postavljenja za predsednika IPA Sekcije Rumunije, posetio Republiku Srbiju i gde je pored članova Upravnog odbora Regije Zaječar, imao priliku da vodi veoma konstruktivan razgovor sa predsednikom Nacionalne Sekcije Internacionalne policijske asocijacije Srbije, Akademikom Prof Dr Pantelić Nebojšom, o daljoj saradnji dveju IPA Sekcija.

Humanitarnu proslavu otvorilo je Kulturno umetničko društvo „Zoran Gajić“ iz sela Rgotina, kod Zaječara, čiji su se članovi predstavili prvo intoniranjem himne Republike Srbije, koju je na trubi intonirao Jovanović Dušan, a potom i spletom igara iz istočne Srbije, dok je za ostatak proslave bio zadužen Dream Bend.

Veliku zahvalnost za učešće na 5. humanitarnoj proslavi, organizatori duguju svim IPA Regijama sa regiona i to: IPA Sekcije Bugarske, Regiji Burgas, Vrace, Sofija i Vidin, IPA Sekciji BiH, Regijama Doboj, Banja Luka i Bjeljina, IPA Sekciji Makedonije, Regiji Skoplje, kao i Regijama NS IPA Srbije, Zrenjanin, Beograd, Šumadija (Kragujevac), Kraljevo, Podunavlje (Smederevo) i Bor, kao i pojedincima i organizacijama koje su pomogle održavanje humanitarne proslave, kojima su podeljene zahvalnice za učešće i pomoć.

Ovom prilikom prikupljeno je 45.000,00 dinara, koji su, kao što je navedeno dodeljeni Ustanovi za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak” iz Zaječara.

O događaju su pisali i lokalni mediji, što možete pročitati na linku OVDE

« od 2 »

Share/Podeli