SVEČANO OTVARANJE IPA KUĆE IPA SEKCIJE SRBIJA

Dana 03.12.2016. godine u prisustvu Izvršnog Saveta IPA Sekcije Srbija i mnogobrojnih domaćih i inostranih delegata, prijatelja Sekcije, javnih ličnosti i dr, zvanično je otvorena IPA kuća na Paliću. Sam čin otvaranja je pripao dr Nebojši Panteliću, predsedniku IPA Sekcije Srbija, koji je pozdravio prisutne, poželeo im dobrodošlicu u svoju IPA kuću i tom prilikom, između ostalog, rekao i sledeće:

“…Svi znamo pesmicu Branka Kockice “U svetu postoji jedno carstvo u njemu caruje drugarstvo…”, IPA kuća je naše carstvo i u njoj caruje drugarstvo u skladu sa IPA motom “SERVO PER AMIKECO”. Ovo je samo jedna od težih misija koja je uspešno obavljena za samo godinu dana, a da bi se ostvarila vizija kojoj težimo, moramo još mnogo da radimo i da svojim aktivnostima doprinesemo ugledu našeg Ministarstva unutrašnjih poslova i Republike Srbije u svetu.

…“Žiovojin Mišić je rekao: Ko sme taj i može, ko ne zna za strah ide napred”. Mi smemo, mi možemo, mi ne znamo za strah i jurišamo napred – rekao je predsednik dr Nebojša Pantelić.

Na kraju svoga obraćanja posebno se zahvalio na podršci ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, bez čije pomoći IPA Srbija ne bi bila ovako uspešna na domaćem i međunarodnom planu.