ŠEF KANCELARIJE ZA MEĐUNARODNU SARADNJU ŠKOLE GRANIČNE POLICIJE REPUBLIKE RUMUNIJE POSETIO KANCELARIJU NS IPA SRBIJE

Specijalni savetnik predsednika NS IPA Srbije, mr Milorad Petković, primio je 11. oktobra 2019. godine u sedištu NS IPA Srbije, rumunskog kolegu, pukovnika Mariusa Curu, šefa Kancelarije za međunarodnu saradnju škole Granične policije Republike Rumunije i potpredsednika IPA Regije Bihor 2.

Gost iz Rumunije je osvedočeni i pasionirani prijatelj Srbije, koji već osam godina radi na jačanju prijateljstva dveju IPA Sekcija, kao i unapređenju saradnje policije Republike Rumunije i Republike Srbije. Savetnik Petković se zahvalio kolegi koji boravi u Beogradu povodom promocije 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku na dosadašnjim aktivnostima, koje su bile usmerene na jačanju našeg prijateljstva kroz uključevanje i povezivanje drugih institucija iz Rumunije i Srbije.

Nakon posete IPA Sekciji Srbija gost iz Rumunije, imao je sastanak u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova sa pomoćnikom načelnika Sektora za ljudske resurse, gospodinom Milanom Radivojevićem i načelnikom Centara za policijsku obuku dr Željkom Brkićem, gde je istaknut značaj NS IPA Srbije u podršci i medjusobnom povezivanju policajaca i drugih institucija

Share/Podeli