REALNI AIKIDO KROZ RAZLIČITE PROGRAME OBUKE

Dana 29.01.2019. godine u PS Novi Beograd, održano je još jedno polaganje za učenička zvanja u Realnom Aikidou u organizaciji Kluba Realnog Aikidoa ATOM, Svetskog Centra Realnog Aikidoa i Nacionalne sekcije IPA Srbija.

Instruktori Kluba Realnog Aikidoa ATOM u saradnji sa Nacionalnom sekcijom IPA Srbija – Regijom Beograd već 5 godina održavaju program dobrovoljne i besplatne obuke za sve pripadnike MUP-a u cilju podizanja opšte spreme kroz tehnike samoodbrane i savladavanja i kontrole napadača kroz specifične poluge, koje su kroz 50 godina prakse Realnog Aikidoa u raznim službama sveta prihvaćene i dokazane. Takođe se u posebnim terminima, kroz rekreativni program i dečiji program „Kroz igru do majstorstva“, održavaju i besplatni treninzi za članove porodica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, gde mališani razvijaju svoje motoričke sposobnosti, uče tehnike samoodbrane prilagođene njihovom uzrastu, jačaju samopouzdanje, ali se uče i disciplinovanom načinu rada koji je neophodan u svetu borenja i borilačkih veština, a koji se vremenom prenosi na sve sfere njihovog života.

Pred tročlanu komisiju, na tatami su izašli kako najmlađi članovi tako i oni stariji i iskusniji, i na zavidnom nivou prikazali tehnike Realnog Aikidoa, čiji je tvorac naš veliki majstor Ljubomir Ljuba Vračarević. Kandidati su po zaključku komisije bili dobro pripremljeni i zasluženo osvojili svoja nova zvanja u Realnom Aikidou. Nacionalna sekcija IPA Srbija će kao i do sada nastaviti da ovakvim vidom edukacije, a kako se to već radi i u ostalim razvijenim zemljama sveta, pruža programe koji njenim aktivnim članovima, ali i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, omogućavaju dodatnu obuku i usavršavanje.