PRVI IPA FESTIVAL BORILAČKIH VEŠTINA

U subotu, 02. juna 2018. godine, u sportskom centru Master u Beogradu, održan je Prvi „IPA Festival borilačkih veština“ u organizaciji Internacionalne Policijske Asocijacije – Sekcije Srbija.

Događaj su svečano otvorili predsednik IPA Sekcije Srbija prof. dr Nebojša Pantelić i predsednik Svetakog Centra Realnog Aikidoa Sanja Vračarević.

Ova manifestacija je održana u skladu sa ciljevima međunarodne IPA koja se pored sprovođenja stručne edukacije policijskih službenika, bavi i prikazom različitih veština i nivoa osposobljenosti policijskih službenika, ali i njihove značajne uloge u zajednici kada su van svojih redovnih dužnosti posvećeni edukaciji dece i omladine, kao i promociji moralnih normi i etičkih principa kroz borilački sport i zdrav način života.

Na manifestaciji su brojni učesnici prikazali različite borilačke veštine zastupljene među pripadnicima Ministarstva. Takođe, svaka od prikazanih veština je imala i svoje najmlađe predstavnike koji su prikazali svoje znanje iz borenja i samoodbrane.

Manifestacija je bila otvorenog tipa, a svi građani su mogli da uživaju u prikazu borilačkih veština koje su prikazane od strane Karate kluba „Žandarmerija“, Džudo kluba „Makikomi“, Svetskog Centra Realnog Aikidoa – klubovi „Atom“, „Vračarević“ i „Gimnazion“, Rvačkog kluba „Žandarmerija“, Aikido kluba „Aldebaran“ i Ašihara Kaikan Saveza Srbije – klubovi „Tora“, „Ookami“ i „Budućnost“.

« od 4 »