PRVA DAMA SRBIJE

Tradicionalno i ove godine, držana je treća godišnja dodela priznanja “Dama godine”, uspešnim ženama koje su svojom upornošću i znanjem postale uspešne na svim poljima. U programu su učestvovale mnogobrojne javne ličnosti, a nagrade damama su uručivali viđenija imena iz svere politike, kulture, sporta, biznisa i sl.

I ove, kao i prethodne godine, čast da uruči nagradu jednoj od uspešnih dama je pripala i dr Nebojši Panteliću, predsedniku IPA Srbije, koji je priznanje uručio gospođi Radmili Tonković, prvoj ženi avijatičaru u Srbiji i poznatoj književnici. Čast i zadovoljstvo je bilo veće, što je i sam predsednik nekada bio vazduhoplovac…

U svom obraćanju, predsednik je, između ostalog, gostima i nagrađenim damama najpre predstavio IPA, istakavši tom prilikom da u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije postoji mnogo dama koje zaslužuju da dobiju jedno ovakvo priznanje i da se iskreno nada da će već sledeće godine, među izabranim biti bar jedna od njih, što je naišlo na odobravanje svih prisutnih.