PREZENTACIJA PREDLOGA STRATEGIJE RAZVOJA MINISTRSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA ZA PERIOD 2018-2023 GODINA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je dana 18. maja 2018. godine, organizovalo prezentaciju Predloga strategije razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova za period 2018-2023. godine, na kojoj su učešće uzeli i prof. dr Nebojša Pantelić, predsednik Sekcije Srbija i MsC Nataša Mitrović, specijalni savetnik.
Ovom događaju su prisustvovali visoki predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Kabineta ministra i Direkcije policije, ali i iz drugih resornih ministarstava, Uprave carine, Instituta i dr.
U svom obraćanju prisutnima, predsednik Sekcije prof. dr Nebojša Pantelić je najpre predstavio IPA i aktivnosti Sekcije Srbija na domaćem i međunarodnom planu. Zatim je istakao značaj donošenja ovako važnog dokumenta koji je izrađen u skladu sa propisanim međunarodnim standardima, da je realan, ostvarljiv i održiv.
Posebno je istakao da u saradnji sa državama članicama IPA, možemo videti strategije njihovih policija na međunarodnom planu, kao i da ce IPA Srbija biti najbolji promoter nove strategije MUP Republike Srbije u svetu.