PREDSEDNIK IPA SRBIJE DOBITNIK PRESTIŽNE NAGRADE “DŽENTLMEN GODINE”

U Beogradu je, u utorak 24. aprila 2018. godine, održana gala svečanost, koja je upriličena povodom dodele priznanja „Dama godine 2018”. Događaj je bio zatvorenog tipa, za oko 250 VIP zvanica iz svih sfera života, a među laureatima su se našle dame iz društvenog, javnog i privrednog života koje su postigle uspeh na raznim poljima, a pri tome zadržale svoju suptilnu stranu ličnosti, ženstvenosti i posebnosti i kao takve pedstavljaju primer u svojoj sredini.

Dama godine predstavlja godišnju dodelu priznanja uspešnim ženama iz javnog, društvenog i privrednog života koje dolaze sa šireg prostora jugoistočne Evrope.

Po prvi put priznanja su dodeljena 2014. godine na događaju koji je održan u dvorani Doma sindikata u Beogradu, a narednih godina domaćini manifestacije bili su vila Jelena na Dedinju, hotel Crowne Plaza i klub City Hall u Beogradu.

Uspešnost u poslu ne određuje pol, već kvalitet, posvećenost, talenat i lične osobine. Kako u Srbiji i dalje postoje stereotipi da žene ne mogu biti jednako uspešne kao muškarci, činjenica je, da je u odnosu na ranije, danas sve više žena na liderskim pozicijama, žena koje svojom upornošću i snagom nižu uspehe na svim poljima.

Na ovom događaju je ove godine prvi put uvedena novina tj. dodela specijalne nagrade „Džentlmen godine“. Među laureatima su se našli mnogobrojni muškarci iz različitih sfera društvenog, kulturnog i privrednog života, kao i profesija, koji su postigli uspeh na raznim poljima.

Za dobitnika prestižne nagrade „Džentlmen godine“, odlukom žirija, izabran je prof. dr Nebojša Pantelić, pukovnik policije i predsednik IPA Sekcije Srbija.

U svom obraćanju, predsednik Pantelić je najpre ispred IPA Srbije pozdravio zvanice i uputio čestitke nagrađenim damama, rekavši da „iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena i da se uspeh svakog muškarca može videti u očima njegove žene“…

Zatim je rekao sledeće: „Oficir policije sam punih 22 godine i u svojoj profesionalnoj karijeri sam više puta nagrađivan, pohvaljivan, unapređivan i odlikovan…Ova prestižna nagrada je najbolji dokaz da je slika o policiji danas u Srbiji mnogo bolja nego pre 10 godina, da građani sve više veruju svojoj policiji jer je došlo vreme da i policajac bude čovek od poverenja. Ovo je nagrada koja je po prvi put dodeljena jednom policajcu, ona ne pripada samo meni već svim mojim koleginicama i kolegama, koji su zaslužni za to što sam danas ovde sa vama…“

Nagradu je ispred žirija uručila poznata voditeljka Suzana Mančić.

O događaju su pisali i mediji ALO! , Aktuelno.net i GlavneVesti.com