Potpisan sporazum između IPA Sekcija Srbije i Aerodroma Nikola Tesla

Saša Vlaisavljević, v.d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd i prof. dr Nebojša Pantelić, predsednik Internacionalne policijske asocijacije (IPA), Sekcija Srbija potpisali su danas Protokol o saradnji, kojim su definisani razmena iskustva i edukacije, radi unapređenja međusobne saradnje i struke. Nakon potpisivanja sporazuma, Saši Vlaisavljeviću uručena je nagrada Internacionalne policijske asocijacije za izuzetan doprinos u ostvarenoj saradnji.

„Potpisivanjem Protokola i uspostavljanjem kvalitetne saradnje sa IPA, Sekcijom Srbija, doprinećemo unapređenju rada i organizacije i Aerodroma Nikola Tesla. Veoma mi je drago što ćemo kroz zajedničku saradnju biti u prilici da pomognemo humanitarne, edukativne, sportske i kulturne aktivnosti koje IPA Srbija realizuje sa građanima, a posebno sa decom i omladinom, osobama sa invaliditetom. Iz Protokola će proizaći i zajednička afirmacija i promocija na domaćem i međunarodnom planu u oblasti vazdušnog saobraćaja, a naročito u oblasti bezbednosne kulture. Aerodrom Nikola Tesla značajno ulaže u oblast obezbeđivanja, pa je u poslednje 3 godine u cilju unapređenja nivoa obezbeđivanja u vazdušnom saobraćaju investirao oko 15,7 miliona evra. Aerodrom Nikola Tesla je važno evropsko čvorište saobraćajne mreže i danas je savremena vazdušna luka, o čijem potencijalu, govori i konstantan rast broja putnika. U poslednje 4 godine, broj putnika je povećan za 51% a promet robe 217 odsto je veći nego 2013. godine. Vrednost beogradskog aerodroma za 4 godine uvećana je nekoliko stotina miliona evra. To su rezultati kvalitetnog rada, sa pravim saradnicima. Beogradski aerodrom uvek je otvoren za saradnju i negujemo dobre odnose sa svim našim saradnicima. Potpisivanjem ovog Protokola, Internacionalna policijska asocijacija, sekcija Srbija je, na naše veliko zadovoljstvo, postala jedan od njih.“ – rekao je Saša Vlaisavljević, v.d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd.
Predsednik Internacionalne policijske asocijacije, Sekcija Srbija prof.dr. Nebojša Pantelić izjavio je:
„Internacionalna policijska asocijacija (IPA) je međunarodna organizacija koja je na temelju svojih ciljeva registrovana pri Ujedinjenim Nacijama i Savetu Evrope, kao organizacija sa savetodavnim statusom, koja održava operativne veze sa organizacijama Američkih država, UNESKO i EUROPOL.

Sekcija Srbija je, kao član ove organizacije koja okuplja 68 država sveta, za realizaciju aktivnosti koje su doprinele ugledu Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova u svetu za 2016. i 2017. godinu od strane svetske IPA dobila zlatne medalje.

Imajući u vidu činjenicu da Aerodrom Nikola Tesla ima međunarodni status i da je veoma uspešna društveno odgovorna kompanija u zemlji i svetu, kao što je i IPA Srbija, potpisali smo Protokol o saradnji u cilju unapređenja rada i edukacije zaposlenih na aerodromu, u skladu sa propisanim međunarodnim standardima. Ovom prilikom pohvalio bih dobre rezultate koje je Aerodrom Nikola Tesla ostvario u prethodnom periodu, ali i istakao značajnu ulogu prvog čoveka i njegovih saradnika za dobrobit svih građana Republike Srbije u šta smo se ovih dana svi mogli uveriti. Sekcija Srbija će imati zadovoljstvo i čast da jednu ovakvu uspešnu „domaćinsku“, kompaniju, na najbolji način predstavi u svetu. Siguran sam da ćemo zajedničkim aktivnostima doprineti još boljim rezultatima i afirmaciji kako naše dve institucije, tako i ugledu Republike Srbije u svetu“.

Svečanom potpisivanju Protokola o saradnji prisustvovali su i Raša Ristivojević, izvršni direktor AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kao i članovi Izvršnog saveta Internacionalne policijske asocijacije, Sekcija Srbija.

Vest preuzeta sa zvaničnog sajta Aerodroma Nikola Tesla i možete je pogledati OVDE