POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI IZMEĐU IPA SEKCIJE SRBIJA I IPA SEKCIJA GRČKA

Dana 21.06.2017. godine u Kefaloniji, dve bratske Sekcije Srbija i Grčka, potpisale su Protokol o saradnji u oblasti: edukativnih, sportskih, kulturnih, humanitarnih, socijalnih, kao i aktivnosti vezanih za studijske posete i razmenu policijskih službenika.

„Ovaj istorijski događaj je posebno značajan za Sekciju Srbija jer da nije bilo Sekcije Grčka, ne bi bilo ni nas i zato mi znamo ko je ovde stariji brat i kome dugujemo svu zahvalnost sveta, a Sekcija Grčka uvek može da se osloni na mlađeg brata Sekciju Srbija“… – rekao je između ostalog predsednik Sekcije Srbija prof. dr Nebojša Pantelić.

…“Vekovna povezanost dva bratska naroda koja se uvek ogledala u iskrenom prijateljstvu i saradnji, nastavila se i na IPA, što je samo još jedan dokaz da smo na pravom putu u duhu našeg motoa „Servo per amikeko“…

U čast potpisivanja Protokola o saradnji, održana je i Svečana akademija na kojoj je došlo mnogo zvanica, predstavnika vlasti, crkve, visokih policijskih starešina i uglednih javnih ličnosti.

Takođe, svečanom događaju je prisustvovao i gospodin Viktor Ruhotas, počasni konzul Republike Srbije, kao i mnogobrojni mediji.

Predsednik Sekcije Grčka Ionis Karapatakis je u svom obraćanju istakao odličnu saradnju dve Sekcije, a takođe je pohvalno govorio i o počecima prijema Sekcije Srbija u najveću policijsku porodicu IPA, kojoj je Grčka bila mentor.

Delegacija Sekcije Srbija je imala niz konstruktivnih sastanaka sa Izvršnim savetom Grčke, visokim predstavnicima grčke policije, gradonačelnikom Kefalonije i dr.

Predsednik sekcije Srbija prof. Dr Nebojša pantelić je u znak zahvalnosti uručio plaketu i bivšem predsedniku Sekcije Grčka gospodinu Ionisu Dukasu, u čijem mandatu je Sekcija Srbija i primljena u IPA.

Izuzetan domaćin skupa je bila Regija Kefalonija, odakle je sve i počelo, na čelu sa predsedenikom Grigorosolosom Konstatinosom.