POSETA ČLANOVA IPA SEKCIJE KIPAR – REGIJE PAFOS NS IPA SRBIJE

Dana 21. avgusta u sedmodnevnu turističku posetu Republici Srbiji došla je grupa od oko 40 članova Internacionalne policijske asocijacije Sekcije Kipar – Regije Pafos sa članovima porodica i prijateljima. Tom prilikom, dana 22. avgusta, u IPA kancelariji organizovan je prijem četvoročlane delegacije IPA Regije Pafos kod predsednika Nacionalne Sekcije IPA Srbije, prof. dr Nebojše Pantelića.

Članove delegacije, predsednika Regije – Mr. Spyros Koniotis, potpredsednika Regije – Mr. Kostas Papanikolau i članove izvršnog saveta – Mr. Lambros Themistokleous i Mr. Andreas Lambrianides, srdačno je dočekao predsednik Nacionalne Sekcije IPA Srbije, sa saradnicama – potpredsednicama IPA Regije Beograd – MSc Nataša Mitrović, koja je i savetnik u Upravnom odboru Sekcije, MSc Nena Kričak i MSc Marija Kozomara.

Predstavnici bratskih sekcija su razmenili iskustva i dotakli se istorije prijateljstva između dve države Srbije i Kipra, na svim nivoima. U prijatnoj atmosferi razmenili su profesionalna iskustva izneli više detalja o poslovima koje su obavljali tokom duge profesionalne karijere. Uz obostranu zahvalnost na gostoprimstvu, prijateljstvu, saradnji i zajedništvu tokom prijateljskih poseta, seminara i drugih značajnih događaja, predsednik NS IPA Srbije i predsednik IPA Regije Pafos razmenili su poklone i obeležja dveju Sekcija.

Po završetku sastanka delegacija je u pratnji članova IPA Regije Beograd, zajedno sa celom grupom, posetila izložbu „Istorije policije Srbije“, koja je u Beogradu otvorena 19. aprila 2018. godine i gde su izloženi eksponati koje je koristila policija Srbije od 1804. godine do danas. U izložbenom prostoru goste je dočekao predsednik IPA Regije Pomoravlje Slobodan Stojanović, koji im je poželeo dobrodošlicu i ispred svoje Regije predsedniku IPA Regije Pafos uručio prigodne poklone, a potom ih je ukratko upoznao sa značajem eksponata izloženih povodom dva veka policije Srbije, koje su kasnije i sami imali priliku da razgledaju i fotografišu. Stojanović je izrazio zahvalnost u ime NS IPA Srbije i MUP-a RS, kao i u svoje lično ime, zbog ove posete, napominjući da je pre nekog vremena i direktor policije Kipra obišao izložbu tokom zvanične posete Republici Srbiji.

Dana 23. avgusta, u Novom Sadu, prijatelje IPA Regije Pafos dočekala je Mirjana Mijailović, izvršni sekretar IPA Regije u Novom Sadu i član Nadzornog odbora NS IPA Srbije. Uz koktel dobrodošlice organizovano je druženje u hotelu „Novi Sad“. Tom prilikom obavljeni su konstruktivni razgovori između članova dve regije i razmenjeni su suveniri, koji će ostati kao uspomena na prvu posetu prijatelja iz Pafosa Republici Srbiji i obilazak „srpske Atine“, grada Novog Sada.

Dana 25. avgusta, u hotelu „Šumarice“ u Kragujevcu, prijateljima IPA Regije Pafos srdačnu dobrodošlicu poželeo je predsednik IPA Regije Šumadija Vladan Antić sa svojim saradnicima. Nakon prijatnog druženja, upoznavanja članova dveju regija i razmene poklona, naši gosti nastavili su put ka Kraljevu, gde su ih dočekali potpredsednik IPA Regije Kraljevo Miroslav Banjac i član Izvršnog saveta Regije Dejan Veljović. Uz ugodnu atmosferu i druženje razmenjena su IPA obeležja i ostvarena još jedna prijateljska veza.

« od 2 »