OFICIRI CENTRA ZA OSNOVNU POLICIJSKU OBUKU POSETILI KANCELARIJU IPA SRBIJE

Dana 3. oktobra 2017. godine, oficiri Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i članovi IPA, posetili su Kancelariju IPA Sekcije Srbija, gde ih je primio prof. dr Nebojša Pantelić, predsednik i Milan Radojević, načelnik Odeljenja za stručno obrazovanje i obuku u Sektoru za ljudske resurse.
U svom obraćanju, predsednik Pantelić je posebno istakao značajne aktivnosti prisutnih oficira u promociji ciljeva i zadata IPA, koje su doprinele ugledu Ministarstva unutrašnjih poslova u javnosti.
Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji. Pored toga, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, ali i kod građana, Centar je prepoznatljiv kao nosilac brojnih vannastavnih aktivnosti, među kojima prednjači sport. Zaposleni u Centru usmeravaju svoje polaznike da razvijaju prave vrednosti, kako kroz nastavni proces, tako i preko vannastavnih aktivnosti.
Ovog puta zaposleni u Centru su, u saradnji sa nekoliko zaposlenih iz drugih organizacionih jedinica MUP-a RS, otišli korak dalje i, zajedno sa Internacionalnom policijskom asocijacijom – Regijom Novi Sad, formirali fudbalski tim „IPA Novi Sad – COPO Srbija“. Svojim ličnim primerom pokazali su polaznicima i kolegama da su sportski duh, timski rad i dobri međuljudski odnosi veoma značajni za obavljanje redovnih poslova i zadataka.
Načelnik Milan Radivojević je pohvalio aktivnosti fudbalskog tima i poručio da će i ubuduće podržavati zaposlene u tim nastojanjima. Fudbalskom timu je preneo i reči podrške pomoćnice ministra i načelnice Sektora za ljudske resurse, gospođe Katarine Tomašević.