ODRŽANA 25. MEDITERANSKA KONFERENCIJA NA KIPRU

U periodu od 31. maja do 3. juna 2018. godine, u organizaciji IPA Sekcije Kipar, održana je 25. Mediteranska konferencija, na kojoj su, pored delegata zemlje domaćina, učešće uzeli delegati IPA Sekcija Izrael, Italija, Moldavija, Malta, Srbija, Hrvatska, Španija, Grčka, Makedonija, Rusija, Slovenija, Rumunija, Švajcarska, Portugal, Bugarska, Crna Gora, BiH, kao i predstavnici Organizacije za zaštitu ljudskih prava iz Rumunije. Ispred IPA Srbije prisustvovala je MSc Marija Kozomara, potpredsednik IPA Regije Beograd.

Konferenciju je otvorio šef policije Kipra Zacharias Chrysostomou, koji se osvrnuo na važnu ulogu unije u jačanju odnosa između policija različitih zemalja i zajedničkom rešavanju problema u modernom društvu sa naglaskom na činjenicu da su nesumnjivo principi i vrednosti IPA od ključnog značaja za policiju i održavanje kohezije i stabilnosti. Prisutne delegate pozdravila je potpredsednica svetske IPA gđa Gal Sharon, koja je svima poželela dugotrajnu i uspešnu saradnju u rešavanju zajedničkih pitanja i dalje unapređenje prijateljskih odnosa, a Konferenciju je vodio predsednik IPA Sekcije Kipar, gospodin Michael Odysseos.

Tokom Konferencije razmatrana su pitanja od zajedničkog interesa svih Mediteranskih država, unapređenje saradnje i komunikacije između IPA Sekcija Mediterana, razmena u socijalnim, kulturnim, sportskim aktivnostima, Program razmene mladih, promocija IPA u državama gde ne postoji osnovana Sekcija, kao i mnoga druga pitanja od značaja za održavanje predstojećeg svetskog Kongresa Internacionalne policijske asocijacije.

Pored oficijalnog dela, obavljen je niz konstruktivnih razgovora među predstavnicima Mediteranskih Sekcija i dogovoren dalji razvoj i unapređenje međusobne saradnje.

Share this Post