NS IPA SRBIJA POKROVITELJ PRVENSTVA SRBIJE U RVANJU „IPA CUP“

Dana 02.04.2022. godine u Valjevu, održano je Prvenstvo Srbije u rvanju za uzrast kadeta, kao i revijalni turnir u narodnom rvanju pod pokroviteljstvom NS IPA Srbije na kome su učešće uzeli pripadnici MUP-a (iz različitih organizacionih jedinica – sedišta MUP-a, UKP, Policijskih uprava i dr.) i Rvačkog kluba “Žandarmerija”, među kojima je bio i veliki broj članova IPA. Ukupan broj takmičara je bio 180 iz svih krajeva naše države.

Turnir u narodnom rvanju, koji je popularno nazvan “IPA CUP” je privukao dosta pažnje. Ono što je najvažnija poruka sa tog turnira je da sa borenjem ne mora da se prestane dolaskom u odredjene godine i da su borilački sportovi deo kulture i načina života odredjenog dela populacije, koji nije tako mali. Narodno rvanje (rvanje u kosti) je duboko ukorenjeno u našoj tradiciji čak su hajduci prilikom prijema u hajdučke jedinice svoju snagu dokazivali borbom u kosti. Sve te okolnosti dovele su do toga da se u hali stvori izuzetna atmosfera. 

„Velika je čast bila učestvovati u organizaciji turnira koji su privukli tako veliki broj učesnika i publike. Lepo je videti tu „guzvu“, tu atmosferu, veterane borlilačkih sportova koji su još jednom odmerili snage. Sve to je ostavilo izuzetan utisak na sve goste, pohvale su stigle iz mnogih gradova i sa mnogih nivoa Rvačkog Saveza Srbije…” – istakao je Dušan Arsenijević, potpredsednik RSS i član NS IPA Srbije.

Predsednik NS IPA Srbije, prof. dr Nebojša Pantelić u svom obraćanju, istakao je značaj jednog ovakvog takmičenja u specifičnom sportu koga trenira i veći broj pripadnika MUP-a Republike Srbije, među kojima ima i državnih reprezentativaca, članova IPA. Posebno je pohvalio prisustvo velikog broja dece – takmičara, publike i dobru organizaciju čitave manifestacije.

Pobednicima ovog takmičenja u svojim kategorijama, uručene su medalje i pehari.

« od 16 »