NS IPA SRBIJA POBEDNIK NA XV KARNEVALU BRODOVA

Tradicionalno “XV karneval brodova”, održan je dana 28. avgusta 2019. godine u Beogradu na reci Savi, a na ovoj rečnoj manifestaciji učestvovala su plovila svih beogradskih marina. Cilj karnevala je bio da se na atraktivan način ukaže na lepote beogradskih reka, promovišu sportske aktivnosti na vodi i aktivira nautički turizam Beograda.

Nacionalna sekcija IPA Srbije uzela je učešće sa sa ciljem afirmacije IPA, ali i srpske kulture, istorije i tradicije, pa se na njenom brodu mogao videti Car Lazar i Carica Milica, Vojvoda Stepa Stepanović, srpski oficiri, mladići i devojke u prelepim srpskim nošnjama i dr…

Takođe, sa broda su se mogli čuti i zvuci harmonike koja je svirala poznata kola uz koja se igralo i pevalo…

Pred velikim brojem posetilaca i predstavnika medijskih kuća, teretni brodovi, vikinška galija, jahte, gliseri, skuteri i kajaci prodefilovali su Savom, predvođeni čuvenom vatrogasnim brodom, koji je vodenom zavesom demonstrirao postupak kroćenja vatrene stihije.

Na šetalištu „Sava promenada“, sa kog su sugrađani pratili karneval, bio je organizovan i bogat kulturno-zabavni i muzički program. U okviru programa na obali, organizovana je i Eko zona, gde su posetioci mogli da probaju organsku hranu i domaće proizvode.

Organizovano je i svečano nagrađivanje od strane komisije za najlepši brod, najlepšu posadu, za aktivnosti na brodu, za najlepše dekorisana plovila. U konkurenciji više od 100 brodova, koji su plovili savskom promenadom na reci Savi, NACIONALNA SEKCIJA IPA SRBIJE sa prijateljima iz KUD „Jana“ iz Zemuna, osvojila je PRVO MESTO po četvrti put (2016/2019).

« od 2 »

Share/Podeli