NS IPA SRBIJA OTVORILA MEĐUNARODNI SEMINAR REALNOG AIKIDOA

Dana 16. marta 2019. godine u sportskom centru „Šumice“ u Beogradu, održan je tradicionalni međunarodni seminar Realnog Aikidoa „Ljubomir Ljuba Vračarević 2019“. Seminar je svečano otvorio predsednik Nacionalne sekcije IPA Srbija prof. dr Nebojša Pantelić, zajedno sa majstorima najviših zvanjaiz Svetskog Centra Relanog Aikidoa i naslednicima čuvenog majstora borenja i osnivača Realnog Aikidoa Ljubomira Ljube Vračarevića, njegovim kćerkama Sanjom i Anom.

Prof. dr Nebojša Pantelić je na početku seminarauručio zahvalnicu i plaketu predsedniku Svetskog Centra Realnog Aikidoa – Sanji Vračarević Mitrović za dugogodišnju uspešnu saradnju na ostvarivanju ciljeva IPA na raznim projektima u Srbiji, a Nacionalnoj sekciji IPA Srbija je dodeljena plaketa za svesrdnu pomoć i promovisanje međunarodno priznate srpske borilačke veštine Realni Aikido kod nas i u svetu.

Seminar je protekao u odličnoj atmosferi uz usavršavanje starih i učenje novih tehnika samoodbrane zasnovanih na primenljivim formama koje Realni Aikido praktikuje. Na kraju seminara je izveden prikaz tehnika samoodbrane od strane učesnika iz inostranstva, ali i mnogobrojnih klubova iz Srbije koji praktikuju ovu borilačku veštinu. Nakon tročasovnog vežbanja, druženje je nastavljeno sa gostima iz inostranstva u Svetskom Centru Realnog Aikidoa.

Share/Podeli