NOVA INVALIDSKA KOLICA ZA STEFANA RAŠKOVIĆA

Zahvaljujući Internacionalnoj policijskoj asocijaciji – Sekciji Srbija, Stefan Rašković iz Kragujevca danas je dobio nova invalidska kolica.

Tim povodom, Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja i Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih, organizovali su prijem za predstavnike IPA Sekcije Srbija i mladog Stefana na najvišem nivou.

“Želim da se zahvalim dr Panteliću i svim policajcima koji su omogućili da dobijem nova kolica. Ovo će mi mnogo značiti jer idem u školu i treniram boćanje, rekao je Stefan Rašković, učenik sedmog razreda Osnovne škole “Dragiša Luković Španac“.

Predsednik IPA Sekcije Srbija, dr Nebojša Pantelić rekao je da je Stefana Raškovića upoznao prošle godine u Beogradu, tokom održavanja Olimpijade za osobe sa invaliditetom, u čijoj organizaciji je učestvovala i IPA Srbija, kada je Stefan iskazao potrebu za novim kolicima, koja bi mu pomogla u svakodnevnom životu. Tada mu je lično obećao nova kolica, kojom prilikom je organizovao donatorsko veče, kome su se odazvali policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i članovi IPA. Od prikupljenih sredstava, kupljena su invalidska kolica, a ostatak novčanih sredstava uplaćen je Odredu izviđača “Sveti Sava”, koji je osnovan 2000. godine u okviru Ustanove „Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine“, u Zvečanskoj ulici, kako bi uspešno realizovali zimske aktivnosti.

“IPA Sekcija Srbija u svom radu posebnu pažnju poklanja osobama sa invaliditetom. Naš moto je “Služba kroz prijateljstvo”, koji je dopreo do velikog broja građana kojima smo nesebično pomagali… Smatram da život svakog policajca pripada zajednici i njegova je dužnost da za nju čini sve što može. Što više dobrih dela policajac bude činio, duže će trajati…. Želim da istaknem da IPA Sekcija Srbija uživa punu podršku našeg ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića, bez koje ne bi bila tako uspešna u realizaciji aktivnosti na domaćem i međunarodnom planu… Skupiti se zajedno znači početak, raditi zajedno znači napredak, a ostati zajedno znači uspeh.….rekao je Pantelić.

U organizaciji ovog događaja učestvovali su: IPA Regija Beograd, IPA Regija Šumadija, IPA Regija Kruševac i IPA Regija Pomoravlje, čiji su predsednici Vlada Antić (Šumadija), Aleksandar Barić (Kruševac) i Slobodan Stojanović (Pomoravlje), bili prisutni.

U srdačnom razgovoru sa predstavnicima gradske vlasti, postignut je dogovor o međusobnoj saradnji i unapređenju rada IPA Regije Šumadija.

O događaju su pisali i objavljivali:

http://www.rtk.co.rs/kragujevac/item/28857-nova-invalidska-kolica-za-stefana

http://ritamgrada.rs/kragujevac/vesti/nova-invalidska-kolica-za-stefana-raskovica/

http://www.ikragujevac.com/vesti/34735-stefan-ucenik-os-dragisa-lukovic-spanac-dobio-nova-invalidska-kolica.html

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *