NACIONALNA SEKCIJA IPA SRBIJE SA BRODOM „TOPČIDERKA“ OSVOJILA JE PRVO MESTO NA 14. BEOGRADSKOM KARNEVALU BRODOVA

Tradicionalno 14. Beogradski karneval brodova otvoren je 25. avgusta 2018. godine na obali Save (od „Brankovog mosta“ do mosta „Gazela“), a na ovoj rečnoj manifestaciji učestvovala su plovila svih beogradskih marina. Nacionalna Sekcija IPA Srbije uzela je učešće sa čuvenim beogradskim brodom „Topčiderka“. Cilj karnevala je da se na atraktivan način ukaže na lepote beogradskih reka, promovišu sportske aktivnosti na vodi i aktivira nautički turizam Beograda.

Pred velikim brojem posetilaca i predstavnika medijskih kuća, teretni brodovi, vikinška galija, jahte, gliseri, skuteri i kajaci prodefilovali su Savom, predvođeni čuvenom „Topčiderkom“ i vatrogasnim brodom, koji je vodenom zavesom demonstrirao postupak kroćenja vatrene stihije.

Na šetalištu „Sava promenada“, sa kog su sugrađani pratili karneval, bio je organizovan i bogat kulturno-zabavni i muzički program. U okviru programa na obali, organizovana je i Eko zona, gde su posetioci mogli da probaju organsku hranu i domaće proizvode.

Organizovano je i svečano nagrađivanje najlepše dekorisanih plovila. U konkurenciji više od 80 brodova koji su plovili savskom promenadom na reci Savi, brod „Topčiderka“ sa posadom sačinjenom od članova NACIONALNE SEKCIJE IPA SRBIJE i prijateljima, osvojio je PRVO MESTO.

O događaju su pisali i BLIC i Novosti čije članke možete pogledati unjihovim linkovima.

« od 3 »