Izložba slika – Iran

Dana 11.novembra u 19 časova, u Beogradu, u Galeriji „Crnjanski“, otvorena je izložba Udruženja “Moguće“, na temu “Iran“. Pavle Jovanović ispred „Akademije 28″, Likovnog kluba pozdravio je sve prisutne i istakao vrednost Republike Irana, kao zemlju kulture, tradicije i religije. Predsednica Udruženja “Moguće“, Branka Bukumirović, zahvalila se svim učesnicima, a posebnu čast pripisala je učešću samostalnog umetnika Olivera Karanovića, člana Odbora za kulturu i obrazovanje IPA Regije Beograd, člana UG “Krila anđela“. Kao nastavak projekta “Dijalog“, za naredni period najavila je izložbu pod nazivom “Kuba“. Za IPA Sekciju Srbije i UG “ Krila anđela “ ova predstojeća izložba predstavlja novi projekat, kao rezultat saradnje sa predstavnicima kubanske kulture.

Dr Ljiljana Bogojeva Sedlar, profesor Fakulteta dramskih umetnosti, kao neko ko iz ljubavi proučava iransku kulturu i život iranskog stanovništva, sve umetnike amatere, svrstavajući i sebe nazvala je ljubopitljivim. “Rumi je najveći pesnik ljubavi“, reče ona, istovremeno šaljući poruku ove izložbe da umetnost razgrađuje puteve ljubavi.

Dr Nebojša Pantelić, predsednik IPA Sekcije Srbije, prisutnima je najpre predstavio IPA, kao najveću policijsku organizaciju, a zatim je istakao da je prioritetni zadatak realizacije osnovnog cilja formiranog Odbora za kulturu i obrazovanje IPA Regije Beograd, da Srbiju kroz istoriju, vekove, tradiciju i kulturu predstavi međunarodnoj sceni, i da ta misija pripada mr Milanu Reljiću, predsedniku Odbora za kulturu i obrazovanje, .

Svoje izlaganje završio je obraćajući se umetnicima,učesnicima ove izložbe:
“Svi smo mi prolazni: ljudi, život, sve oko nas. Ali vaša dela su večna. Kroz vaša dela ogleda se jedan narod. Kroz vaša dela ogleda se život svih nas.“

Podrživši izlaganje predsednika IPA Sekcije Srbije, predsednik Odbora za kulturu i obrazovanje mr Milan Reljić, zahvalio se organizatoru izložbe na pozivu za učešće i istakao značaj buduće zajedničke saradnje.

Čitajući rubaije koje su integrisane u svakodnevnom životu iranskog stanovništva, poznata glumica Jelena Žigon, zvanično je proglasila izložbu otvorenom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *