IPA SPORTSKE IGRE ZA DECU 2016

U organizaciji IPA Regije Beograd, dana 13.08.2016. godine u Sportskom centru „MASTER“ u Zemunu, održane su „IPA sportske igre za decu 2016“.

Manifestacija se tradicionalno održava svake godine u sklopu projekta „Policija u lokalnoj zajednici“, sa ciljem da se popularizuje sport kod dece i omladine i da se kroz različite edukativne programe poveća svest o bezbednosti i samozaštiti, kao i da se pokaže da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u službi građana 24 časa.

Kao i prethodnih godina, a u saradnji sa udruženjem „Društvene Delatnosti“, Savetom za socijalna pitanja i Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograd, podržan je i projekat socijalne inkluzije dece i omladine sa smetnjama u razvoju.

Dečaci i devojčice imali su priliku da kroz igru upoznaju osnove samoodbrane ali i da ih praktično primene uz instruktore realnog aikidoa, da se upoznaju sa pravilima bezbednosti u saobraćaju i da aktivno učestvuju u predavanju. Igre bez granica, stoni tenis, pikado, kuglanje, fudbal i druge igre koje u bile organizovane, a kroz koje se stiču socijalne veštine, prijateljski odnosi i kolektivni duh, uvek su specijalan i poseban izazov za sve mališane.

Sa druge strane, IPA Regija Beograd, za roditelje, rođake i sve one koji su došli u pratnji svoje dece, organizovala je besplatne lekarske preglede i proveru opšteg zdravstvenog stanja.

U svim aktivnostima, na veoma profesionalan način, ali i na opšte oduševljenje dece, učestvovali su i nesebično se angažovali, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – članovi IPA Regije Beograd i instrukori realnog aikidoa.

Manifestacija je završena uz dodelu zlatnih IPA medalja svim učesnicima i obećanje dr Nebojše Pantelića, predsednika IPA Sekcije Srbija, da će se i ubuduće nastojati da se što češće organizuju ovakva druženja i da je naša sreća podjednako velika, kao i sreća i radost naše dece.

« od 2 »