IPA Sekcija Srbije u Brašou, Rumunija

Dana 25-27.09.2015.godine, predstavnici IPA Sekcije Srbije boravili su u Rumuniji, u mestu Brašov Poljana gde je bio održan 19. Kongres IPA Sekcije Rumunije.

Delegacije IPA Sekcije Srbije je srdačno dočekana i ukazano je od strane domaćina na veoma dobru sardanju između naše dve Sekcije. Prilikom svečanog otvaranja, prisutnima se prisutnima zamenik Ministra Unutrašnjih poslova Republike Rumunije, koji ukazao na značaj međunarodne saradnje njihove policije kao i na značaju razmene profesionalnih iskustava.

Predsednik Rumunske Sekcije, COSTICA VOICU, je još jednom pozdravio prisutne i ukazao na to, da je Rumunija jedna od jačih Sekcija na svetskom nivou i to kako zbog broja članova tako i zbog mnogo aktivnosti koje sprovede duži niz godina. Najavio je i predstojeće potpisivanje Povelje o međusobnoj međunarodnoj saradnji, razumevanju i bratimljenju IPA Sekcija Srbije i Rumunije, čiji će Protokol biti potpisan 28.11.2015. u Subotici.

Pored naše delegcije, Kongresu su prisustvovale i delegacije Grčke, Poljske, Moldavije, Austrije, Nemačke i Belgije, sa čijim delegatima su uspostavljeni novi i obnovljeni stari kontakti.