DRUGI MEĐUNARODNI SASTANAK ŽENA U POLICIJI

U periodu od 01.06. – 05.06.2016. godine u Moskvi, održan je “Drugi međunarodni sastanak žena u policiji”, koji je obuhvatao program međunarodno naučno – praktične konferencije „Žena u službi policije“, takmičarski program, međunarodni festival profesionalnih i kreativnih veština za žene (članice IPA), streljaštvo i saobraćajni poligon.

Na međunarodnom sastanku žena u policiji, učestvovalo je oko 30 zemalja među kojima i: Austrija, Luksemburg, Švedska, Švajcarska, Kipar, Kazahstan, Grčka, Italija, Bugarska, Izrael, Rumunija, Poljska, Slovenija, Hrvatska, Kanada, Kenija, Česka, Crna Gora, Moldavija, Monako, Španija, Francuska, Estonija, Portugal, Nemačka i mnoge druge.

Predstavnik Sekcije Srbija na navedenom seminaru je bila MsC Nataša Mitrović, specijalni savetnik IS IPA Srbije, zajedno sa mr Dobrivojem Stojanovićem, koordinatorom sa IPA Rusijom.

Na konferenciji su obrađene sledeće teme:

1. Istorija formiranja službe žena u policiji
2. Problemi socijalne zaštite žena policajaca
3. Poboljšanje/unapređenje zaštite žena u policiji
4. Prevencija maloletničkog kriminala
5. Problemi u prevenciji domaćeg nasilja
6. Aktivnosti žena u policiji, izvanredne ličnosti i njihova dela
7. Psiholoske osobenosti žena u policiji i dr.

Neke od navedenih tema su upotpunjene video prezentacijom po istinitim događajima koji su se desili u Moskvi, gde su žene – policajci, van redovnih dužnosti pokazale visok nivo percepcije u određenim situacijama.

Takođe, tom prilikom, MsC Nataša Mitrović je obavila niz konstruktivnih razgovora sa predstavnicima drugih Sekcija, kao i sa g-dinom Pijerom Martinom Moulinom, predsednikom svetske IPA, kojom prilikom ga je upoznala sa najznačajnijim sprovedenim aktivnostima Sekcije Srbije, koje je sa velikim oduševljenjem pohvalio i poželeo uspeh u daljem radu, uputivši podršku od strane svetske IPA.

Domaćin ovog skupa bio je gospodin Aleksej Gankin, predsednik IPA Rusije, koji je, kao i uvek pokazao i dokazao odličnu saradnju sa IPA Srbijom.

Više možete pogledati i na našem zvaničnom YOUTUBE KANALU
LINK1
LINK2