DIREKTOR POLICIJE PRIMIO RUKOVODSTVO IPA SRBIJE POVODOM JUBILEJA

Povodom obeležavanja desetogodišnjice postojanja i prijema u svetsku IPA organizaiju, 10.marta 2017.godine, direktor policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, general policije, Vladimir Rebić primio je članove Izvršnog saveta IPA Sekcije Srbija.

Prijemu su prisustvovali: predsednik, dr Nebojša Pantelić, potpredsednici Aleksandar Rajnović i Perica Milovanović, generalni sekretar, mr Milorad Petković, prvi pomoćnik generalnog sekretara Aleksandar Pešić, medjunarodni IEC delegat Sekcije Srbije, Bojan Marković, blagajnik Sekcije Dragica Hnatko i savetnici predsednika MsC Nataša Mitrović i Damir Petrović.

U svom uvodnom obraćanju dr Nebojša Pantelić, predsednik IPA Sekcije Srbija se zahvalio direktoru policije na podršci koju je pružio od samog početka svoga mandata, istakavši da je Direkcija policije značajno doprinela uspešnoj realizaciji svih postavljeni ciljeva i zadataka ali i uspehu koji svi zajedno delimo i slavimo. Takođe je istakao i podršku rukovodilaca organizacionih jedinica u sedištu ministarstva, kao i načelnika policijskih uprava i njihovih saradnika koji su prepoznali značaj IPA za državu i ministarstvo.

Direktor policije se upoznao sa značajnijim dosadašnjim aktivnostima Sekcije koje su doprinele podizanju ugleda naše policije i države u svetu, kao i sa budućim planovima koji će se realizovati u toku 2017. godine.

Na prijemu je bilo reči i o mogućnostima razmene policijskih službenika između država članica IPA-e, profesionalnom usavršavanju policijskih službenika po međunarodnim standardima u inostranstvu i
dr, za šta je dobijena podrška za realizaciju.

Članovi izvršnog saveta upoznali su direktora policije da je IPA Sekcija Srbija zvanično proglašena za najbolju u svetu od 65 država članica. IPA Sekcija Srbija je uspešno realizovala veliki broj aktivnosti na domaćem i međunarodnom planu i na najbolji način je promovisala svoje aktivnosti putem sajta, društvenih mreža i sredstava javnog informisanja.

U svom obraćanju, direktor policije je istakao da je upoznat sa radom IPA, kojom prilikom je pohvalio ostvarene rezultate i mnogobrojne aktivnosti IPA Sekcije Srbija i čestitao na međunarodnom uspehu i ugledu IPA Srbije koji je veoma značajan za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Čestitam vam ovaj značajan jubilej i nadam se da ćemo i u budućnosti zajedno raditi na prevenciji kriminaliteta, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, projektu „Policija u lokalnoj zajednici“, kao i podizanju ugleda naše policije u zemlji i svetu – istakao je direktor policije Vladimir Rebić.