BESPLATAN INTERNET ZA VEĆU BEZBEDNOST GRAĐANA

Građani će od danas moći da koriste besplatan internet u pet parkova na Novom Beogradu, koji je obezbedila Internacionalna policijska asocijacija – Sekcija Srbija. Besplatan internet uveden je u parku u bloku 62, Skejt parku kod Ušća, parku kod hotela Jugoslavij i na savskom šetalištu u bloku 44.

Cilj projekta je još bolja saradnja policije sa lokalnom zajednicom i podizanje svesti da je policija u službi građana, rekao je ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović.
Ministar je istakao da mu je drago što je uz pomoć Internacionalne policijske asocijacije građanima Novog Beograda, poklonjem besplatan internet u pet parkova.
Time se, kaže, poboljšava kvalitet života građana, ali i bezbednost.

– Naš posao je da ove parkove kamerama povežemo sa policijskim stanicama, da imamo bolji nadzor zbog zašite građana i imovine, ali i da pružimo građanima nešto što će moći da koriste dok se odmaraju u parku. Uz dobre i kvalitetne sadržaje, nadam se da će internet pomoći da ljudi budu sigurniji i da kvalitetno provedu vreme dok koriste odmor u parkovima – rekao je minister Stefanović.
Predsednik Internacionalne policijske asocijacije Srbije dr Nebojša Pantelić rekao je da ta asocijacija okuplja oko 600.000 članova iz 65 zemalja sveta, da su do sad organizovali brojne sportske, kulturne, humanitarne i edukativne aktivnosti sa decom, omladinom i građanima iz oblasti bezbednosti dece u saobraćaju, prevencije vršnjačkog nasilja i dr, i da su razmišljali na koji način dodatno mogu da povećaju bezbednost, te da su došli na ideju da na mestima javnog okupljanja na Novobeogradskim parkovima, uvedu besplatan, jednostavan i efikasan internet pristup građanima.
– Vizija kojoj težimo jeste da policija bude javnost, a javnost policija, te da najmladjima pokažemo kako mogu da se zaštite ali i da spreče vršnjačko nasilje – rekao je dr Pantelić.
Ovaj projekat će omogućiti dostavljanje elektronskog materijala iz ove oblasti putem mobilnih telefona svima koji se budu nalazili u parkovima. Na kraju se zahvalio Telekomu koji je podržao ovu aktivnost. Na kraju dana bilo je 5000 korisnika interneta sa tendencijom porasta.

O ovoj aktivnosti, možete pročitati i OVDE