70 godina Fudbalskog kluba Pambukovac

U periodu od 29.03. – 31.03.2019. godine, obeležena je proslava 70 godina postojanja Fudablskog kluba Pambukovica iz Opstine Ub, gde su odigrane prijateljske utakmice između FK Pambukovica i FK Vranjak (veterani) i FK Pambukovica i Škugrić (seniori) iz Opstine Modrica iz Republike Srpske.

Treba napomenuti da su u rukovodstvu navedenih fudbalskih klubova članovi IPA RK Doboj iz Republike Srpske i IPA Regije Valjevo.

Navedenoj proslavi su prisustvovali i uveličali je članovi Internacionalne policijske asocijacije Sekcije Grčka, Regije Florina, Sekcije Slovenija RK Gorenska, Sekcije Norveške, Sekcije Hrvatske RK Zagreb, Sekcije Crna Gora, Regija Jug – Podregija Bar i Podregija Herceg Novi, Sekcije Makedonija Regije Prilep, Sekcije BiH RK Doboj, Sekcije Bugarska Regije Vidin i Regije Burgas.

Pored gostiju iz inostranstva prisustvovale su i IPA Regije iz Srbije: Vranje, Pirot, Leskovac, Kraljevo, Šumadija, Podunavlje, Zrenjanin, Novi Sad, Valjevo, Zlatiborska regija u osnivanju – Kosjeric.

Sportski prijateljski susret je otvorio i pozdravio prisutne, Predsednik Opštine Ub, gospodin Darko Glišić.

Ispred regije Srbije prisutnima se obratio Podpredsednik NS IPA Srbija Perica Milovanović, dok je ispred IPA Sekcije Norveške prisutne je pozdravio Geir Larsen.

Na svečanosti prenet je pozdrav prisutnima od Predsednika NS IPA Srbije, prof. dr Pantelić Nebojše, koji je bio službeno odsutan u Izraelu. Takođe je pročitan i telegram Predsednika Sportskog saveza Srbije, Davora Stefaneka, koji je čestitao jubilej.

Ispred Norveške ambasade, prisustvovala je Oficir za bezbednost zemljalja bivše Jugoslavije, Ana Siri Lovrak.

Svojim prisustvom slavlje su uveličali i proslavljeni fudbaleri Dragan Džajić i Dragan Savić, kao i proslavljeni bokseri Tadija Kačar, Vujković, Labudović i Milinović, te i nekadašnji prvak u automobilizmu, Mile Rebrenovic iz Bijeljine, član IPA RK Bjeljina.

Ovom jubileju je prisustvovao i Državni sekretar Ministarstva ekologije, gospodin Dragan Jeremić.

U muzičkom delu goste je zabavljao orkestar Milana Jovanovića Jabučanca – prva harmonika Evrope, kao i estradni umetnici Dragan Marjanović i Andrija Era Ojdanić.

Događaju je prisustvovalo oko 450 gostiju, koje je na zadovoljstvo svih, nakon održanih prijateljskih utakmica, uz prisustvo zvanica, prijatelja i gostiju, te kolega iz zemlje i regiona, uveličano mouzičkim delom, sa već pomenutim poznatim imenima sa estrade.

« od 2 »

Share / Podeli