„Zaova 2018“

Dana 29. 09. 2018. godine, Regija Braničev,o tradicionalno deseti put za redom, organizovala takmičenje u kuvanju gulaša i sedmo takmičenje u sportskom ribolovu – udicom na plovak, pod nazivom „Zaova 2018“ u mestu Zaova, opština Malo Crniće.

Na takmičenju u kuvanju gulaša učešće je uzelo 12 ekipa, gde je pobednik bila ekipa pod nazivom „Podregija Žabari“, iz IPA Regije Braničevo – Podregije Žabari, koja je kao nagradu dobila kotlić sa tronošcem. Drugo mesto je uzela IPA Regija Braničevo Poregija Petrovac, iz Petrovca, koja je kao nagradu dobila IPA majice, a treće mesto uzela je ekipa „Major Beranje“, IPA prijatelji iz Beranja, Grad Požarevac, koja je dobila kutlaču.

Ostalim učesnicima su uručene zahvlanice i ohrabrenje za učešće u narednoj godini.

Uporedo sa guvanjem gulaša, organizovano je 7. takmičenje u sportskom ribolovu – udicom na plovak.

Na prelepom jezeru učešće je uzelo osam ekipa.

Prvo mesto osvojila je ekipa pod nazivom „Južni Banat 2“ iz IPA Regije Južni Banat, drugo mesto osvojila je ekipa pod nazivom „Južni Banat 1“ iz IPA Regije Južni Banat, a treće mesto osvojila je ekipa pod nazivom „Aca i Božo“, članovi PA Regije Braničevo, kojima su uručene medalje.

Ostalim učesnicima su uručene zahvlanice i takođe ohrabrenje za učešće u narednoj godini.

Navedenu manifestaciju uveličali su svojim prisustvom bratske regije IPA RK Banja Lika i RK Bjeljina, prijatelji iz IPA Regije Kruševac i IPA Regije Južni Banat, koji su zajedno sa prijateljima IPA Regije Braničevo i redovnim članovima Regije uz dobar gulaš i miran plovak lepo proveli uz obećanje da će doći i naredne godine.

Share this Post