Potpisana Povelja o saradnji IPA Regije Novi Sad i IPA Kantona Cirih

Delegacija IPA Regije Novi Sad je u periodu od 08.-10.11.2018. godine, u sastavu, predsednik Milorad Petković i sekretar Mirjana Mijailović, prisustvovala je „Kantonalnoj predsedničkoj konferenciji“ koja se održala u švajcarskom gradu Cirihu.

U toku održavanja konferencije, generalni sekretar NS IPA Srbije i predsednik IPA Regije Novi Sad, Milorad Petković, obratio se kantonalnim predsednicima i šefovima policije ovom prilikom je rekao: „Kriminal ne poznaje granice, a mi policijski službenici upućeni smo da budemo u stalnom kontaktu i razmenjujemo dragocena iskustva iz prakse, kako osobe koje se bave kriminalom ne bi bile ispred nas u metedologiji rada i opreme koju koristimo,“ i potom pozvao sve prisutne da u što većem broju posete Srbiju.

Komandant Ciriške policije Daniel Blumer zahvalio se srpskim kolegama na uspostavljanju bliže međunarodne strukovne policijske saradnje sa švajcarskim kolegama.

Nakon održane konferencije, predsednik Internacinalne policijske asocijacije Regije u Novom Sadu i Generalni sekretar NS IPA Srbije, Milorad Petković potpisao je Povelju o saradnji i razumevanju sa švajcarskim kolegom Jenskom Rubinom, predsednikom IPA Kantona Cirih.

Pomenuta Bileteralna povelja oblasti međunarodne strukovne policijske saradnje doprineće studijskim posetama policajaca,obostrano organizovanje stručnih skupova,razmenu iskustava u radu i pomoć u opremanju organizacionih jedinica policije.

O pomenutom događaju, pisali su i mediji čije članke možete pročitati na njihovim stranicama NS Hronika, Kurir i NOVOSTI

Share this Post