POLAGANjE IZ REALNOG AIKIDOA

Dana 15. januara 2020. godine, u sekciji Realnog Aikidoa – IPA Regije Beograd, koja je oformljena još pre više od 6 godina u cilju dobrovoljnog i besplatnog usavršavanja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u borenju, kao i posebne rekreativne grupe za članove porodica pripadnika MUP-a, održano je tradicionalno polaganje za zvanja u Realnom Aikidou.

Ovom prilikom su pred tročlanu komisiju koju su sačinjavale dve majstorice iz Svetskog Centra Realnog Aikidoa, Sanja Vračarević Mitrović nosilac crnog pojasa 7. Dan i Tea Montijas Nikolić nosilac crnog pojasa 4. Dan, kao i predsednikom NS IPA Srbija prof dr Nebojšom Pantelićem, kandidati prikazali zavidan nivo poznavanja tehnike Realnog Aikidoa i zasluženo osvojili zvanja za koja su polagali. Prof dr Pantelić je dodelio pojaseve i prigodne poklone svim polagačima ispred NS IPA Srbija i zahvalio se Svetskom Centru Realnog Aikidoa i njenom predsedniku Sanji Vračarević Mitrović na svesrdnoj podršci u ovakvim edukativnim programima gde se pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova omogućava dodatna obuka iz borenja,, kako bi bili još spremniji da odgovore na sve vrste operativnih zadataka koji se pred njih svakodnevno postavljaju.

Inače, poseban program specijalnog borenja koji je ustanovio tvorac veštine Realni Aikido, svetski poznati majstor Ljubomir Ljuba Vračarević, se zvanično sprovodi već 8. godinu u Specijalnoj brigadi Vojske Srbije, a svoju upotrebnu vrednost je dokazao i kroz primenu u mnogim obukama specijalnih i posebnih jedinica vojske i policije širom sveta koje je Vračarević sa svojim instruktorima, tokom svog životnog veka, sprovodio. Da NS IPA Regija Beograd za svoje pripadnike bira samo najbolje, kazuje i to da su instruktori koji u ovoj sekciji izvode program ujedno i instruktori koji program specijalnog borenja sprovode u Specijalnoj brigadi VS.

Nacionalna sekcija IPA Srbija će kao i do sada nastaviti da sprovodi ovakve i slične edukacije, a kako se to već radi i u svim ostalim razvijenim zemljama sveta gde je IPA direktan partner i podrška policiji i pruža programe koji njenim aktivnim članovima – policijskim službenicima, ali i svim ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, omogućava dodatnu obuku i usavršavanje.

Share/Podeli