Projekat IPA Regije Krusevac „IPA i policija u lokalnoj zajednici“

U sklopu projekta Ministarstva unutrašnjih poslova „Policija u lokalnoj zajednici“ kao i osnovnih ciljeva i zadatka Internacionalne policijske asocijacije Sekcije Srbije i gospodina dr. Nebojše Pantelića na njenom čelu, IPA Regija Kruševac uspešno je sprovela projekta pod nazivom: „IPA i policija u lokalnoj zajednici 2017“  dana 09.06.2017.g. u Trsteniku u vremenu od 12,00 do 16,00 časova.

Cilj projekta imao je za cilj poboljšanje imidža policije kao i unapređenje odnosa polcije i građana, konkretno na području opštine Trstenik. Ciljna grupa ovog projekta je pored lokalnog stanovništva i deca uzrasta od prvog do petog razreda osnovnih škola na području. U aktivnu realizaciju projekta je bio forimiran i organizacioni odbor koji je pored IPA Regije Kruševac aktivn učešće uzeo Sportski centar Trstenik i Turistička organizacija grada Trstenika a pod pokroviteljstvom Opštine Trstenik.

Projekat je prevashodno bio usmeren na prezenentaciju opreme i ljudstva Policijske uprave Kruševac i to: jedinice IJPa, interventne jedinice 92, saobraćajne policije, vatrogasno – spailačkih jedinica Sektora za vanredne situacije, policije opšte nadležnosti kao i Crveni krst Trstenika, PTT “Namenska“ iz Trstenika i moto klub „Noćni vukovi“. Pored ovoga, Komisija za bezbednost saobraćaja opštine Trstenik, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja R. Srbije organizovala predstavu „Pažljivko“ koja je postigla veliki uspeh kod naših najmlađih!

Zahvalili bi se ovom prilikom Odredu Žandarmerije iz Kraljeva koji su se odazvali našem pozivu i uzeli aktivno učešće u realizaciju projekta.