Delegacija IPA Regije Kosovsko pomoravlje na konferenciji u Volgogradu

Na poziv predsednika IPA Sekcije Rusije, Regije Volgograd,  Jurija Mihaloviča, delegacija IPA Regije Kosovsko pomoravlje učestvovala je na međunarodnoj konferenciji “Borba protiv visokotehnološkog kriminala na međunarodnom nivou“, koja je održana 28. i 29.10.2016. godine u gradu Volgogradu u Rusiji.

U pripremi za ovu konferenciju pomoć je u materijalu pružilo Odeljelje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala UKP MUP Republike Srbije.

Delegacija Regije Kosovsko Pomoravlje je pre konferencije boravila dva dana u Moskvi, u gostima kod člana izvršnog saveta IPA Sekcije Rusije, Aleksandra Bikodira i njegove supruge Tatjane, koji su delegaciji pokazali deo prelepih mesta u ovom 18-o milionskom gradu, nakon čega su svi zajedno otišli za Volgograd.

Sam boravak delegacije u gradu heroju Volgogradu, ili Staljingradu, kako se ovaj prelepi grad ranije zvao, ostavio je na delegaiju veoma jak utisak, a posebno kada je izvršen  obilazaki mesta Staljingradske bitke, najveće i najkrvavije bitke u ljudskoj istoriji, u kojoj je poginulo skoro 2 miliona ljudi, gde je i  bio početak kraja Hitleru i nacizmu.

Na konferenciji su učestvovali eminentni ruski stručnjaci iz oblasti informatike, kriminalistike, kriminalističke tehnike, psihologije i pedagogije.

Najveći akcenat u diskusijama je dat na uticaju visikotehnološkog kriminala na decu i metodama njihove edukacije i zaštite, s obzirom na sve veće korišćenje društvenih mreža  (fejsbuka,tvitera, instagrama i dr).

Nakon konferencije organizovano je druženje u prelepoj atmosferi ruskih etno-restorana i muzike  i naravno uz votku  i “Servo per amikeco’’