IV HUMANITARNO VEČE I PREDNOVOGODIŠNJA PROSLAVA

Dana 22.12.2018.godine, u restoranu hotela „Zeleni vir“ u Nišu, u organizaciji 6 Regija NS IPA Srbije: Priština, Niš, Kruševac, Zaječar, Pirot i Pomoravlje, ovogodišnji domaćin IPA Regija Priština, priredila je IV po redu, tradicionalno okupljanje članova Internacionalne policijske asocijacije.

Ovom skupu je prisustvovalo oko 200 članova, kolega i prijatelja iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske, Crne gore i Makedonije. Kao i mnogo puta do sada i ovo je veče imalo svoj humanitarni karakter a akcenat je dat prikupljanu novca za najsiromašnije porodice na Kosovu, a svi okupljeni su pokazali da pripadnici Policije i iPA-e imaju VELIKO SRCE i da se uvek rado odazivaju humanita akcijama gradjane kojima je neophodna pomoć.
Na obostrano zadovoljstvo i inicijativu svojih članova, izmedju IPA Regije Priština i IPA RK Bjeljina, svečano je potpisana Povelja o bratljenju kojom su dosadašnji, ionako odlični i bratski odnosi verifikovani u prisustvu predstavnika UO NS IPA Srbija.
Slobodno vreme domaćini su iskoristili da u saradnji sa Komandantom kopnene Vojske Srbije, potpukovnikom Milovanom Simovićem i potpukovnikom Srđanom Hristovim, Turistickom organizacijom Grada Niša, gostima pokažu kulturno-istorijske znamenitosti Niša.
Tom prilikom obišli smo Muzej i „Spomen sobu“
Vojske R.Srbije, spomenik Stevanu Sinđelicu i poginulim vojnicima u I srpskom ustanku, na Čegru i „Ćele kulu“ gde su i nakon borbe Turci napravili kulu od odsečenih glava srpskih vojnika i vojskovođe Stevana Sindjelica.
Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji i realizaciji obilaska grada i same humanitarne večeri, kao i svim kolegama iz Srbije, Republike Srpske – Bjeljine, Makedonije – Skoplje i Ohrid, Bugarske – Burgas, Sofija, Vidin, Vrace, Crne gore – Herceg Novi, koji su svojim prisustvom, dobrom voljom i vedrim duhom upriličili zabavu u duhu motoa IPA „SERVO PER AMIKECO“
Nakon tradicionalnog, zajedničkog sečenja torte, predstavnici 6 Regija organizatora dogovorili su se da domaćin sledece „V Humanitarne veceri i prednovogodisnje proslave“ bude IPA Regija Zaječar.

« od 3 »