IPA Regija Podunavlje na 19. Međunarodnom turniru u fudbalu

Na osnovu poziva IPA Regije Poznanj iz Poljske upućenom IPA Regiji Podunavlje ekipa IPA Regije Podunavlje, učestvovala je na „19. Međunarodnom turniru u fudbalu“, koji se održao u mestu Poznanju – u periodu od 24.-28.08.2017. godine. Zahvaljujući izuzetno saradnji predsednika Regije Podunavlje Milovanović Perice sa uprvanikom Okružnog zatvora Pavlović Goranom i predednikom Osnovnog suda Rogan Draganom napravljena je zajednička ekipa ove tri ustanove, kojoj se u Subotici priključio predsednik IPA Regije Herceg Novi Popović Slobodan.

Na otvaranju turnira od strane organizatora i predsednika IPA Poznanj Vitolda Drazdzinskog našoj ekipi je ukazana izuzetna čast, jer smo dočekani uz našu zastavu i intoniranje himne „Bože pravde“, kojom prilikom smo prvi pozdravljeni i naglašeno je da smo prva ekipa iz Srbije i sa Balkana koja učestvuje na njihovom turniru.

Ekipa Regije Podunavlja sastavljena od entuzijasta i pravih prijatelja je u konkurenciji 16 ekipa iz nekoliko zemalja Evrope zauzela 2. mesto. Takođe smo i dobili pehar kao najbolja strana ekipa.
U finalnoj utakmici sa ekipom domaćina IPA Poznanj, nakon 0:0 u regularnom toku, izgubili smo nakon izvođenja penala.

Svima nam je posebno bio drag pehar koji smo dobili za fer-plej, jer smo na taj način najbolje prezentovali MUP R. Srbije i našu državu.

Najbolji strelac turnira bio je Pavlović Goran sa ukupno 7 postignutih golova.

Posebno drag i prijatan susret je bio sa predsednikom IPA Sekcije Poljske i njegovim saradnicima, koji nisu krili oduševljenje što smo došli kod njih u goste i zakazali novi susret u Srbiji na proslavi desetogodišnjice IPA Sekcije Srbije.