DELEGACIJA IPA REGIJE KOSOVSKO POMORAVLJE U POSETI IZRAELU

U periodu od 27.04. do 02.05.2016. godine, delegacija IPA Regije Kosovsko pomoravlje je, na poziv Mihaela Zingermana, potrtparola policije grada Jerusalima, bila u poseti Izraelu.
Prva dva dana posete delegacija je boravila prelepom gradu Haifa, kod naših prijatelja Milana i Andrijane Mikuš. Domaćini su predivno dočekali delegaciju i zajedno sa Davidom Ajzikom obišli gradove Haifu i Nazaret sa okolinom.

Na Veliki Petak delegacija je otišla u Jerusalim i uz pomoć hodočasnika, pr. Hadži Miloša Vidakovića, obišla mnoga sveta mesta na putu Hristovog stradanja do Golgote. Takođe, izvršen je i obilazak groba Presvete Bogorodice pored maslinove gore. Uveče domaćin delegacije je bio Arije Rozenvald, član izvršnog saveta IPA Sekcije Izrael, koji je uzvratio gostoprimstvo s obzirom da je bio na kongresu IPA Srbije u 2015 godini.

Na Veliku subotu, delegacija je imala tu sreću da pored hiljade hodočasnika iz celog sveta dočeka silazak Blagodatnog ognja.

Na Uskrs je posle liturgije u Ruskom manastiru Hristovog Vaznesenja domaćin bio gospodin Izrael Eran, generalni sekretar IPA Sekcije Izrael, kao i Mihael Zingerman portparol Policije Grada Jerusalima. Na kraju se i popilo po starom srpskom običaju ,,preko ruke,,.