4. Skupština IPA Regije Bor

Dana 20.05.2017. godine u Tekiji, kod Kladova, održana je 4. Skupština IPA Regije Bor. Skupštini su prisustvovali članovi sa područja opština Kladovo, Negotin, Majdanpek i Bor, i tom prilikom usvojen je izveštaj o radu Regije u prethodnoj godini, Plana rada za tekuću godinu, odobren je finansijski izveštaj i izveštaj Nadzornog odbora za 2016. godinu, kao i budžet za 2017. godinu
Nakon radnog dela upriličen je svečani ručak u restoranu “Panorama“ u Tekiji, na obali Dunava, gde je i skupština održana.

Radi jačanja profesionalne saradnje i ličnog prijateljstva, kao i podsticanja ličnih kontakata između članova i upoznavanje članova Regije Bor sa članovima Regija u okviru IPA Sekcije Rumunije, IPA Regija Bor je u saradnji sa IPA Regijom Mehedinci 1, organizovala posetu svojih članova susednom Turn Severinu, koja je realizovana u prepodnevnim satima, pre održavanja Skupštine. Najpre je delegacija IPA Regije Mehedinci 1, koju je predvodio predsednik, gospodin Nitulescu Nicolae, dočekala na graničnom prelazu Đerdap, članove IPA Regije Bor. Nakon toga, sledio je obilazak izložbenog prostora rumunskog dela hidroelektrane Đerdap 1, a zatim i obilazak grada Turn Severina, koji se od Kladova nalazi na svega oko 20 kilometara.

Po završetnu posete susednoj Rumuniji i Turn Severina, grada bogatog istorijskim i kulturnim znamenitostima, gde se Regija Mehedinci 1 pokazala kao pravi domaćin, članovi IPA Regije Bor uputili su se ka Tekiji, gde je održana Skupština.

Svečanom ručku prisustvovala je i delegacija IPA Regije Mehedinci, a druženje uz muziku i talase lepog plavog Dunava trajalo je do večernjih sati. Uz moto SERVO PER AMIKECO, i ovoga puta potvrđen je dobar primer međunarodne saradnje dve susedne IPA Regije, čijem će se unapređenju i u buduće težiti.