3. otvoreno prvenstvo IPA u kuglanju u Senti

U periodu od 26.05.2022. do 29.05.2022. godine, NS IPA Srbija – regija Kikinda, organizovala je treće otvoreno prvenstvo članova IPA-e u kuglanju i ugostila veliki broj ekipa koji su se takmičili u ovom sportu. Samo takmičenje, održano je dana 28.05.2022. godine u Senti. Takmičenje su uveličali gosti iz Rumunije, IPA regija Bihor 1, IPA regija Bihor 3 i IPA regija Sibiu, zatim, regije iz Banja Luke, Brčkog, Bjeljine, Braničevo, Zrenjanin, Subotica, podregije Ada, Senta, Kanjiža, N. Kneževac, kao i domaćin podregija Kikinda.

Par dana pre samog takmičenja, gosti iz Rumunije su uz podršku i pomoć Turističke organizacije grada Kikinde, pre svega direktorke gospođe Jasmine Milankov, imali priliku da se upoznaju sa znamenitostima i kulturno – umetničkim sadržajima grada Kikinde, te se ovom prilikom Jasmini neizmerno zahvaljujemo na podršci i unapređenju dalje saradnje.

Samo takmičenje je održano u gradsko kuglaškom klubu u Senti. Ukupno se takmičilo 16 ekipa. U fer i korektnoj borbi koja je protekla u druženju, veselom okruženju, vidljivim osmesima i sreće na licu kolega što su ponovo zajedno i što imaju priliku da se druže i razmene iskustva, prva tri mesta pripala su podregijama Senta i Novi Kneževac i gostima iz IPA regije Banja Luka. Prvo mesto na takmičenju zauzela je podregija Novi Kneževac, drugo mesto podregija Senta i treće mesto IPA regija Banja Luka. Poseban gost na ovoj manifestaciji, bio je predsednik NS IPA sekcije Srbije, prof. dr. Nebojša Pantelić. Nakon proglašenja pobednika, svim takmičarima su uručene zahvalnice, a za prva tri mesta i pehari. Kako regija Kikinda ovakvu manifestaciju vidi kao druženje kolega, razmenu mišljenja i iskustva, nova poznanstva koja bi u narednom periodu unapredila sve sfere naših života, a ne kao “okršaj” u kuglanju, upravni odbor regije je odlučio da, kako pobednike, tako i ostale goste na takmičenju, nagradi umetničkim delima – slikama, koja su islikana na prethodnoj održanoj likovnoj koloniji u saradnji sa galerijom “Zdravko Mandić” iz Novih Kozaraca, jer samim odazivom na ovu manifestaciju, svi smo mi pobednici.

Pored navedenih aktivnosti, manifestacija je imala i humanitarni karakter. Naime, zbog potrebe za velikim novčanim sredstvima za lečenje naše sugrađanke Kikinde, D.K. (42), kojoj je dijagnostifikovan težak oblik bolesti koji zahteva poseban tretman, prikupljena su sredstva koja su prosleđena crvenom krstu Grada Kikinde. Nadamo se da ćemo se ponovo susreti i opet “kuglati” u Senti.

 

SERVO PER AMIKECO! 

« od 3 »