Članovi Udruženja mogu biti:

 • Pripadnici Ministarstva unutašnjih poslova Republike Srbije, policijskog zdravstva i policijskog školstva bez obzira na čin, rasu, boju, nacionalnost, pol, jezik ili religiju, a koji su u stalnom radnom odnosu, podnošenjem molbe za učlanjenje.
 • Penzionisani radnici Ministarstva unutašnjih poslova Republike Srbije, policijskog zdravstva i policijskog školstva bez obzira na čin, rasu, boju, nacionalnost, pol, jezik ili religiju, podnošenjem molbe za učlanjenje.
 • Policajci drugih zemalja, ukoliko ovako Udruženje ne postoji u njihovoj državi, podnošenjem molbe za učlanjenje Nacionalnom Izvršnom Savetu preko Regije.

Uputstvo za nove članove

 1. Popuniti molbu isključivo  latiničnim  pismom, čitko, štampanim slovima, po mogućstvu na računaru,
 2. Uz molbu priložiti  fotografiju,  koja treba da bude formata kao za pasoš ili ličnu kartu u rezoluciji 300 bpi (fotografske radnje znaju veličinu),
 3. Uplatnicu o uplaćenoj članarini za 2017. godinu, u iznosu od 3.000,00dinara uplatiti na tekući račun broj: (žiro račun Regije).
  Svrha uplate: članarina  za 2017. godinu,
  Primalac: IPA Regija (naziv regije),
 4. Rešenje ili uverenje o radnom odnosu na neodređeno vreme u MUP-a Republike Srbije ili kopija rešenja MUP-a o penzionisanju (podrazumeva odlazak u penziju kao radnik MUP-a Republike Srbije, a ne kao radnik državne bezbednosti),
 5. Popunjenu molbu dostaviti izvršnom savetu IPA Regije (naziv regije).

Izvršni savet će vršiti odgovarajuće provere za svakog kandidata za prijem u članstvo IPA Regije i ukoliko neko ne bude ispunjavao propisane uslove ili bude imao bilo kakve zakonske smetnje neće biti primljen, a isti će biti obavešten.

OBNOVA ČLANSTVA U IPA

Članovi IPA Regije koji obnavljaju članstvo u obavezi su da:

 1. Donesu fotografiju u rezoluciji 300 dpi (fotografske radnje znaju veličinu),
 2. Na uvid pokažu IPA legitimaciju zbog broja pod kojim se vode u IPA Sekcija Srbija, kako bi im se izdala nova legitimacija,
 3. Donesu uplatnicu o uplaćenoj članarini za 2017. godinu, u iznosu od 2.500,00 dinara na tekući račun otvoren kod Alpha banke broj: (žiro račun Regije).
  Svrha uplate: članarina  za 2017. godinu.
  Primalac: IPA Regija (naziv regije).

Napomena:
Prilikom preuzimanja nove IPA legitimacije za  2017. godinu, stara (kartonska) legitimacija, koja je nevažeća (ukoliko član nije razdužio) se obavezno vraća radi razduženja IPA i sprečavanja zloupotreba. Na licu mesta se popunjava novi evidencioni list člana u cilju ažuriranja tačnosti podataka.