SEMINAR O ORGANSKOJ PROIZVODNJI

IPA Sekcija Srbija je dana 21.04.2018. godine u Beogradu, organizovala jednodnevni seminar na temu “Organska proizvodnja”, a domaćin i glavni realizator seminara je bila kompanija “Jovanjica d.o.o.”, koja je inače najveći proizvođač i distributer hrane u regionu.

Seminar je bio namenjen svim članovima IPA Sekcije Srbije, koji se već bave ili žele da se bave organskom proizvodnjom u budućnosti.

U Srbiji skoro da nema porodice koja poseduje zemlju, a koja je na žalost uglavnom zaparložena. Cilj seminara je bio da se polaznici upoznaju sa organskom poljoprivredom, koja čuva i zdravlje ljudi i prirodu. Svako ko se bavi organskom proizvodnjom doprinosi oporavku Srpskog sela, ali i boljitku cele zemlje, jer nema nišeg lepšeg od toga da nam Srbija bude lepa, zdrava i uspešna.

Predavači na seminaru su bili: Veljko Jovanović, direktor sektora organske proizvodnje u Privrednoj komori Srbije, dipl. inžinjer poljoprivrede Olgica Kešelj, Serbia Oganica i Aleksandar Trifunović, izvršni direktor kompanije “Jovanjica d.o.o.”

Na početku seminara prisutnima se obratio prof. dr Nebojša Pantelić, predsednik IPA Srbije, koji je najpre pozdravio sve prisutne i, između ostalog, istakao da je “IPA organizacija koja je odavno prevazišla granice svoga postojanja jer ona spaja nespojivo i na najbolji način doprinosi boljitku svoje države i naroda”…a da je ovaj seminar samo jedan od dokaza za napred rečeno”…
Prisutne je pozdravio i Predrag Koluvija, direktor kompanije “Jovanjica d.o.o.”, koji je predstavio dosadašnje aktivnosti i rezultate rada, koje je ova uspešna kompanija realizovala u zemlji i inostranstvu. Posebno je istakao značaj proizvodnje zdrave hrane za ljude i prirodu.

Seminaru je prisustvovao i Saša Vujić, potpresednik Skupštine Privredne komore Vojvodine, koji se takođe obratio prisutnima, ukazujući na značaj ovog seminara.

Učešće na seminaru su uzeli članovi IS IPA Srbije: Miroslav Pantelić, drugi potpresednik i Milorad Petković, generalni sekretar, kao i članovi IPA iz Beograda, Valjeva, Novog Sada i dr.
Za sve polaznike seminara domaćin je organizovao organski ručak.