SARADNJA IPA SEKCIJE SRBIJA SA VOJSKOM SRBIJE

U ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića delegaciju IPA Sekcije Srbija dana 31.03.2016.godine u svom Kabinetu primio je pukovnik Žarko Obradović, načelnik Uprave Vojne policije Generalštaba.
Sastanku sa predstavnicima Vojske Srbije u ime IPA Sekcije Srbija prisustvovali su Milorad Petković, generalni sekretar IPA Sekcije Srbija i Marija Kozomara, savetnica predsednika IPA Regije Beograd.
Uz srdačnu dobrodošlicu pukovnik Žarko Obradović je sa svojim saradnicima istakao sjajnu saradnju sa organizacionim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i da mu je drago što će Vojska Srbije imati priliku da saradjuje sa tako respektabilnom svetskom policijskom asocijacijom kao što je Internacionalna Policijska Asocijacija.
Razmenjena su mišljenja o vidovima uzajamne saradnje kroz prisustvo na sportskim, kulturnim i edukativnim aktivnostima koje organizuju obe strane u toku kalendarske godine.
Generalni sekretar Milorad Petkovic pozvao je načelnika Generalštaba Vojske Srbije da sa saradnicima poseti sedište IPA Srbije u Beogradu.
IPA Srbija je uvek bila otvorena za saradnju sa državnim organima Republike Srbije i u narednom periodu očekuje se potpisivanje Protokola o saradnji sa Vojskom Srbije na najvišem nivou.