UČEŠĆE PREDSTAVNIKA IPA NA IPAP KONFERENCIJI

Na međunarodnoj Konferenciji IPAP projekta: „Građanin u sigurnom i bezbednom okruženju“ koja je održana 10. maja 2016. godine u Novom Sadu učešće je uzeo i mr Milorad Petković, predsednik Izvršnog saveta Internacionalne policijske asocijacije Regije u Novom Sadu gde je tom prilikom pozdravio prisutne uvodničare i učesnike konferencije, predstavio rad IPA organizacije, njenu vežnost za bolju bezbednost Republike Srbije kao i projekte koje je IPA Srbije do sada realizovala sama ili u partnerstvu.

Na konferenciji su se pored skayp uključenja iz Brisela obratili eminentni uvodničari kao što su : gospodin Ivan Baras, pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, Snežana Kresoja, savetnik predsednika Skupštine AP Vojvodine, Prof. dr Zdravko Skakavac, rukovodilac studijskog programa za Bezbednost i kriminalistiku, Fakultet za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić Novi Sad , Danica Todorov, zamenica Pokrajinskog zaštitnika građana-ombudsmana za ravnopravnost polova AP Vojvodine, Emeritus prof. dr Mirjana Vojinović Miloradov, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Prof. dr Dejan S. Miletić,Centar za proučavanje globalizacije, Goran Gondja, poslanik u Skupštini AP Vojvodine.
Na Konferenciji su doneti zaključci koji će doprineti boljoj prevenciji vanrednih situacija kao i olakšavanje saradnje i razumevanje IPAP projekta.