IPA Regija u Novom Sadu u poseti IPA Regiji 1 Temišvar

U subotu, 23.1.2015. godine za rumunski grad Temišvar krenuo je autobus sa 55 putnika članova IPA Regije u Novom Sadu, kao i članovi njihovih porodica.

Na samom ulasku u Temišvar goste je dočekao službeni auto saobraćajne policije Temišvara i sproveo do zgrade lokalne policije Temišvara gde je goste dočekao direktor Lokalne policije gospodin Cojan Dorel.

Gosti su imali prilike da obiđu prostorije i kancelarije zgrade lokalne policije Temišvara, upoznaju se sa njihovom opremom, vozilima, trening sadržajima i drugim zanimljivostima.

Za goste, u Svečanoj Sali, prikazan je kratak promo-film o radu Lokalne policije, a nakon toga gosti su imali priliku da postavljaju pitanja domaćinu, pitanja o specifičnostima rada ove organizacione jedinice. Gospodin Cojan Dorel pozvao je prisutne goste iz Novog Sada da kada god požele da posete IPA Kuću koja se nalazi na oko 20 km od Temišvara.

Gostima iz Novog Sada, rečima dobrodošlice, obratio se predsednik IPA Regije 1 Temišvar Gheorghe Moldovan, koji je ujedno i potpredsednik IPA Sekcije Rumunija i naglasio sjajnu saradnju sa Regijama iz Srbije, kao što su: Valjevo, Subotica i Zrenjanin. To je dokaz da IPA Temišvar poštuje prijateljstvo koje se kroz IPA organizaciju pretočilo i u lična-porodična prijateljstva među članovima IPA organizacije sa obe strane.

Predsedniku Georgiju Moldovanu zahvalio se gospodin Milorad Petković, predsednik IPA Regije u Novom Sad prigodnim i odabranim rečima, prisećajući se Moldovanovog i Dorelovog boravka na VIII Generalnoj Skupštini Sekcije IPA Srbije, koja je održana 25. maja. 2013. godine u Novom Sadu, te zatim naglasio da nema razloga da ove dve Regije ne potpišu protokol o saradnji, uzimajuću u obzir da su Novi Sad i Temišvar bratski gradovi od 2005. godine.

Izvršni sekretar IPA Regije u Novom Sadu Mirjana Mijailović predala je poklone iz novosadske Regije IPA, Turističke organizacije grada Novog Sada domaćinima, kao i određenu drvenu plaketu u znak prve posete IPA Temišvar i tom prilikom se zahvalila na toploj dobrodošlici i koktelu koji je upriličen za goste iz Novog Sada.

Napravljen je značajan korak u saradnji između ovog Novosadskog i Temišvarskog udruženja, penzionisanih radnika organa MUP RS, gde se očekuje potpisivanje protokola o saradnji i poseta delegacije Temišvara Novom Sadu.

Nakon odlaska iz Lokalne policije usledio je obilazak kulturnog i istorijskog nasleđa Temišvara, poseta Sabornoj crkvi Eparhije temišvarske (SPC), obilazak tri glavna trga, individualna poseta restoranima, pivnicama, muzejima i na kraju obilazak velikog šoping mola „Julius“.

« 1 od 2 »

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *