8. Međunarodni policijski turnir u šahu

Inernacionalna policijska asocijacija (IPA) sekcija Srbija, Regija u Novom Sadu je 9.4.2016. godine u prostoru Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, organizovala „8. Međunarodno policijsko takmičenje u šahu“
Na turniru je učestvovalo 33 takmičara iz Policijskih uprava; za grad Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Subotica, Zrenjenin, Prokuplje, Vršac, Policijske brigade, Žandarmerije, Regionalnog centra GP prema BiH Užice. komunalne policije Beograd i tri gosta iz Policije Rumunije.
Turnir je odigran u predivnom ambijentu Centra za osnovnu policijsku obuku u pravoj takmičarskoj atmosferi. Sudija turnira je bio g. Miodrag Jevtić.
Na turniru je pobedio Ostojić Miljan iz PU Novi Sad, drugi je bio Levnajić Pavle penzioner PU Zrenjanin i treći je bio Đakovac Enes iz PU Novi Pazar. Pobednici su dobili pehare koje je uručio predsednik IPA Srbije dr. Nebojša Pantelić.
Nakon turnira svi učesnici su otišli na zajednički ručak u restoranu Centra.

Organizator turnira se zahvaljuje MUP-u na razumevanju i spremnosti na saradnju i poziva kolege da se i naredne godine učestvuju na turniru.