2. MEĐUNARODNA IZLOŽBA POLICIJSKIH OZNAKA I OPREME

U organizaciji Internacionalne policijske asocijacije Sekcije Srbija-Regije u Novom Sadu i Uprave a kulturu Grada Novog Sada od 27. do 30. novembra u Galeriji ITD na Petrovaradinskoj tvrđavi održana je 2.Međunarodna izložba policijskih oznaka i opreme.

Otvaranje izložbe je organizovano u Galeriji ITD 27. novembra gde je tom prilikom izložbu otvorio i goste pozdravio gospodin Milorad Petković, predsednik IPA Regije u Novom Sadu i naglasio da je ovo druga po redu izložba koju organizuje IPA Novi Sad nakon izložbe koja je održana u maju 2013.godine u centru Novog Sada prilikom održavanja 8.Generalne Skupštine IPA Sekcije Srbija kao i da je prilika da autor izložbe i osnivač novosadske Regije IPA, gospodin Boris Ladišić prikaže javnosti svoju kolekciju oznaka policije koje sakuplja više od 15 godina kroz kontakte sa kolegama policajcima i kolekcionarima iz celog sveta.

Prisutne je pozdravio predsednik IPA Sekcije u Srbij dr Nebojša Pantelić i naglasio da IPA Sekcija Srbija svakim danom dokazuje da unutar policije ima puno kreativnih ljudi kojima se kroz IPA organizaciju daje šansa da pokažu svoja umeća i svoj talenat pored profesije kojom se bave a time podižu ugled policije.

Prisutnima se obratio i gospodin Branislav Radošević, kreativni direktor Galerije ITD i tom prilikom naglasio da je izložba specifična da do sada nije imao priliku da ugosti takvu vrstu eksponata, da je izložba dala veliki doprinos Novom Sadu kao budućoj prestonici kulture Evrope i da je IPA jedna sjajna organizacija čiju su ciljevi razmena iskustva, širenje prijateljstva kako sa kolegama tako i sa građanima… „Kao mali umetnik inpresioniran sam ovim što vidim, čime se IPA sve bavi, imate moju podršku vi ste sjajna organizacija kamo sreće da svaka profesija ima ovako nešto“ istakao je Radošević.

Autor izložbe Boris Ladišić dugogodišnji radnik policije, policijski službenik Policijske ispostave za bezbednost na železnici Policijske uprave u Novom Sadu je imao šansu da za tri dana koliko je trajala izložba predstavi svoje eksponate stranim gostima iz zemalja regiona kao i dalekih zemalja kao što su Južna Koreja, Kina, Sjedinjene Američke Države i dr.

Izložbu su posetile mnoge ugledne zvanice iz kulturnog i javnog života Novog Sada i Srbije, kao i veliki broj novinara.